Tuesday 29 September 2009

ဝဥသုပ္ႏွင့္ငါးဥခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္

ဝဥသုပ္

သာမညေတာင္ ေရာက္ဖူးၾကသူတိုင္း ဝဥသုပ္ကိုသိၾကမွာပါ။
သာမညဆရာေတာ္ ရွိစဥ္က ဆရာေတာ္ကိုဖူးဖို ့အတြက္လူေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား သာမညေတာင္ကိုသြားတတ္ၾကပါတယ္။
သာမညေတာင္မွာက သတ္သတ္လြတ္ဘဲ စားရတယ္ေလ။
ဆရာေတာ္ၾကီးေကၽြးတဲ့ သတ္သတ္လြတ္ဟင္းနဲ ့ထမင္းကို မစားဘဲ ထမင္းဆိုင္မွာ
ဝယ္စားမယ္ဆိုရင္လည္း သတ္သတ္လြတ္ဟင္းဘဲေရာင္းၾကပါတယ္။
ထမင္းဆိုင္ေတြမွာမပါမျဖစ္တဲ့ဟင္းကေတာ့ ဝဥသုပ္ဘဲျဖစ္ပါတယ္။
ရန္ကုန္ကေစ်းေတြမွာလည္း ေရာင္းၾကပါတယ္။
ဝဥဆိုေပမဲ့ အညိဳေရာင္အတံုးႀကီးပါ။
ကိုယ္သြားဝယ္မွ လိုသေလာက္ကို လွီးေပးတာပါ။
အရင္ဆံုး ဝဥကို အေသးေလးေတြလွီး ၊အိုးထဲထည့္ၿပီး နည္းနည္းက်ံဳ ့သြားေအာင္ေလွာ္ရပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴကိုလည္း ဆီခ်က္ခ်က္ထားပါတယ္။
ေဂၚဖီနဲ ့ၾကက္သြန္နီကိုလည္းပါးပါးလွီးၿပီးေရေဆးထားပါတယ္။
ငရုပ္သီးစိမ္းေလးလည္းပါးပါးလွီးထားပါတယ္။
စားေတာ့မယ္ဆိုရင္ ဝဥ၊ေဂၚဖီ၊ၾကက္သြန္နီ၊ငရုပ္သီးစိမ္းထည့္။
ပဲမႈန္ ့၊အခ်ဳိမႈန္ ့၊ဆားထည့္၊သံပုရာရည္ညွစ္၊ဆီခ်က္ကေလးဆမ္းၿပီး နယ္စားရံုပါဘဲ။
ထမင္းၿမိန္ေစတဲ ့သတ္သတ္လြတ္ဟင္းတစ္ခြက္ပါရွင္...








ငါးဥခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္
ငါးဥကို ဆား၊ဆႏြင္းနယ္ၿပီး အရင္ဆံုးျပဳတ္ထားလိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီနဲ ့ငရုပ္သီးေထာင္းၿပီး ဆီသတ္လိုက္ပါတယ္။
ဆီသတ္ထားတဲ့ထဲကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးပါးပါးလွီးထည့္၊ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီးတည္ထားပါတယ္။
ေရခမ္းၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြလိတ္သြားရင္ ျပဳတ္ထားတဲ့ငါးဥထည့္၊ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီးတည္ပါတယ္။
ဆီပ်ံကာနီးမွာ ငရုပ္သီးစိမ္းေလးခတ္ၿပီး ၊ဆီပ်ံရင္ေတာ့စားလို ့ရပါၿပီရွင္...



Read More...

Saturday 26 September 2009

နန္းႀကီးသုပ္

နန္းႀကီးသုပ္

ဒီေန ့ေတာ့ ထမင္းမခ်က္ေတာ့ဘဲ နန္းႀကီးသုပ္ သုပ္စားပါတယ္။
ၾကက္သားကို ေသးေသးလွီးၿပီး ဆား၊ဆႏြင္း၊အခ်ိဳမႈန္ ့၊ငံျပာရည္တို ့နဲ ့နယ္ထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ငရုပ္သီးတို ့ကို ေရာေထာင္းထားပါတယ္။
ဆီအိုးတည္ထားၿပီး ဆီပူလာရင္ ေထာင္းထားတာေတြ ထည့္လိုက္ပါတယ္။
ငရုပ္သီး အနံ ့ေလးသင္းလာရင္ ၾကက္သားထည့္၊ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီး တည္ထားပါတယ္။
ေရခမ္းသြားရင္ ေရထပ္ထည့္တည္ၿပီး ဆီက်န္ေရက်န္ အေနေလးခ်က္ထားပါတယ္။
ၾကက္ဥကို ျပဳတ္ၿပီး လွီးထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးၿပီး ေရေဆးထားပါတယ္။
စားေတာ့မယ္ဆိုမွ မုန္ ့ဖတ္၊ၾကက္သားဟင္း၊ၾကက္သြန္နီ၊ပဲမႈန္ ့ထည့္၊သံပုရာရည္ညွစ္ၿပီး နယ္လိုက္ပါတယ္။
နယ္ၿပီးရင္ေတာ့ ၾကက္ဥျပဳတ္ေလးထည့္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။



 

 

 

 
နန္းႀကီးသုပ္ေလးနယ္ေပးထားတယ္...စားသြားေနာ္...

Read More...

Wednesday 23 September 2009

ခါလာၾကီးၾကက္သားသုပ္

ခါလာၾကီးၾကက္သားသုပ္

ကၽြန္မတို ့ၿမိဳ ့က ခါလာႀကီးေရာင္းတဲ ့ၾကက္သားသုပ္ကို သတိရတာနဲ ့သူေရာင္းတဲ ့ပံုစံကေလးအတိုင္း
ၾကက္သားကို သုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။
သူေရာင္းတာကေတာ ့ ၾကက္တစ္ေကာင္လံုးကို ႀကိဳက္တဲ ့အပိုင္းထည့္သုပ္ေပးတာပါ။
ေျခေထာက္၊္ေခါင္း၊အသား၊အသဲအျမစ္၊အူ အားလံုးထဲက ႀကိဳက္ရာကို ထည့္သုပ္ေပးပါတယ္။
ကၽြန္မကေတာ့ အလြယ္တကူ အသားဘဲရွိလို ့အသားဘဲသုပ္လိုက္ပါတယ္။
ပထမဆံုး ၾကက္သားကို ဆား၊ဆႏြင္း၊အခ်ဳိမႈန္ ့၊ငံျပာရည္တို ့နဲ ့နယ္ၿပီး ျပဳပ္လိုက္ပါတယ္။
ဒုတိယတစ္ခုကေတာ့ ပဲရည္ႀကိဳရပါတယ္။
ပဲမႈန္ ့အစိမ္းကို ေရေအးနဲ ့အရင္ေဖ်ာ္ရပါတယ္။
ေရေႏြးထဲကို ပဲမႈန္ ့ထည့္မိရင္ အခဲေတြျဖစ္ၿပီး မေပ်ာ္ေတာ့ပါဘူး။
ပဲမႈန္ ့ေတြအားလံုးေပ်ာ္သြားမွ မီးနဲနဲနဲ ့ႀကိဳပါတယ္။
ႀကိဳေနတုန္းမွာ ေမႊေပးေနရပါတယ္။
မေမႊေပးရင္ ပဲမႈန္ ့ေတြကေအာက္မွာထိုင္ၿပီး ကပ္ကုန္ပါတယ္။
ပဲစိမ္းနံ ့ေပ်ာက္ၿပီး အနံ ့ေလးေမႊးလာတဲ ့အထိႀကိဳရပါတယ္။
ၿပီးရင္ေတာ ့ေဂၚဖီနဲ ့ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးၿပီးေရေဆးထားပါတယ္။
ငရုပ္သီးစိမ္းေလးကိုလည္းပါးပါးလွီးထားပါတယ္။
စားေတာ့မယ္ဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္သားကိုေသးေသးေလးေတြ လွီးလိုက္ပါတယ္။
ၿပီးရင္ေတာ့ ေဂၚဖီ၊ၾကက္သြန္၊ငရုပ္သီးစိမ္း၊ထည့္၊သံပုရာရည္ညွစ္၊အခ်ိဳမႈန္ ့၊ငံျပာရည္၊ငရုပ္သီးအက်က္မႈန္ ့ထည့္၊ပဲရည္ဆမ္းၿပီးနယ္စားလို ့ရပါၿပီ။
ခ်ဥ္ငံစပ္ကေလးစားလို ့ေကာင္းပါတယ္။








ၾကက္သားသုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ကေလးသံုးေဆာင္သြားပါေနာ္...

Read More...

Sunday 20 September 2009

ငါးဆားနယ္ခ်က္၊ပဲျပားႏွင့္မုန္ညွင္းခ်ဥ္သုပ္္

ငါးဆားနယ္ခ်က္

ပထမေန ့မွာ ငါးကို ေရမေဆးဘဲ ဆားမ်ားမ်ားေလးနဲ ့ နယ္ထားလိုက္ပါတယ္။
ေနာက္ေန ့က်မွ ငါးကို ေရစင္စင္ေဆးၿပီး ဆႏြင္းမွုန္ ့၊အခ်ဳိမွုန္ ့တို ့နဲ ့နယ္ထားလိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီနဲ ့ငရုပ္သီးကို ေရာေထာင္းထားပါတယ္။
ဆီအိုးတည္ထားၿပီး ဆီပူလာရင္ ေထာင္းထားတာေတြ ထည့္လိုက္ပါတယ္။
ငရုပ္သီးက အစိမ္းနံ ့ေပ်ာက္ၿပီး အနံ ့ေလးသင္းလာရင္ ငါးထည့္၊ဂ်င္းေထာင္းထည့္၊ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီးထည္ထားပါတယ္။
ေရခမ္းသြားရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလွီးထည့္၊ငရုပ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီးထည့္၊ေရထပ္ထည့္ၿပီးတည္ပါတယ္။
ဆီက်န္ေရက်န္ေလးျဖစ္ရင္ စားလို ့ရပါၿပီ။
ငါးဆားနယ္ဟင္းက ငရုပ္သီးစပ္စပ္ေလးမွ စားလို ့ေကာင္းလို ့ ငရုပ္သီးမ်ားမ်ားေလးနဲ ့ ခ်က္ထားပါတယ္။








ပဲျပားႏွင့္မုန္ညွင္းခ်ဥ္သုပ္

ဒီက မုန္ညွင္းခ်ဥ္ ready made ထုပ္ကေလးဝယ္လာျဖစ္တာနဲ ့ပဲျပားေလးနဲ ့ေရာၿပီးသုပ္စားလိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီေလးပါးပါးလွီး၊ပဲျပားေလးေသးေသးလွီး၊အခ်ဳိမွုန္ ့၊ပဲမွုန္ ့၊ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္ ့၊ဆီခ်က္ကေလးထည့္ၿပီးနယ္စားလိုက္ပါတယ္။







Type rest of the post here

Read More...

Tuesday 15 September 2009

ဂဏန္းမဆလာခ်ဥ္စပ္

ဂဏန္းမဆလာခ်ဥ္စပ္

Nagaoka ကိုသြားလည္ရင္းနဲ ့ Jusco မွာ ဂဏန္းခုတ္ထားၿပီးသားေလးေတြ ေတြ ့့ေတာ့ဝမ္းသာအားရဝယ္လာခဲ ့ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီနဲ ့ငရုပ္သီးကို ေရာေထာင္းထားလိုက္ပါတယ္။
ဆီအိုးတည္ထားၿပီး ဆီပူလာရင္ ေထာင္းထားတာေတြ ထည့္လိုက္ပါတယ္။
ငရုပ္သီးက အစိမ္းနံ ့ေပ်ာက္ၿပီး အနံ ့ေလးေမႊးလာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးလွီးထည့္၊အခ်ဳိမွ ုန္ ့၊ဆား၊ငံျပာရည္ထည့္၊ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီးတည္ထားလိုက္ပါတယ္။
ေရခမ္းၿပီးခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြ လိတ္သြားရင္ေတာ့ ဂဏန္းထည့္၊မက်ီးမွည့္ေလးေဖ်ာ္ထည့္၊ငရုပ္သီးစိမ္းေလးပါးပါးလွီးထည့္၊
ေရေလးနည္းနည္းထပ္ထည့္ၿပီးတည္ထားပါတယ္။
ဂဏန္းသားထဲ အရသာဝင္ေအာင္ ၾကာၾကာေလးတည္ထားလိုက္ပါတယ္။
ဆီက်န္ေရက်န္ အေနရၿပီဆိုရင္ အေပါ့အငံျမည္းၾကည့္ ၊မဆလာေလးခတ္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္ရွင္...


ဂဏန္းမဆလာခ်ဥ္စပ္ဟင္းေလး သံုးေဆာင္သြားပါေနာ္...

Read More...

Saturday 12 September 2009

ငါးဥခ်က္နဲ ့မုန္လာပင္ေပါက္ဟင္းရည္

ငါးဥခ်က္

ဂ်ပန္ေတြ ဆူရွီးလုပ္စားတဲ့ ငါးဥကို ကၽြန္မကေတာ့ ဗမာဟင္း ခ်က္စားလိုက္ပါတယ္။
ပထမဆံုး ငါးဥကို ဆား၊ဆႏြင္း နယ္ၿပီး ေရနည္းနည္းနဲ ့ျပဳတ္ထားပါတယ္။
ဟင္း၂အိုးစာအတြက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ငရုပ္သီး ေရာေထာင္းထားလိုက္ပါတယ္။
ဆီအိုးတည္ထားၿပီး ဆီပူလာရင္ ေထာင္းထားတဲ့ ငရုပ္သီးကို ထည့္ေမႊေပးပါတယ္။
ငရုပ္သီးက စိမ္းနံ ့ေပ်ာက္ၿပီဆိုရင္ မုန္လာပင္ေပါက္ဟင္းအတြက္ ငရုပ္သီးဆီသတ္ နည္းနည္းခပ္ထားပါတယ္။
က်န္တဲ့ငရုပ္သီးထဲကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးလွီးထည့္ ၊ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီးတည္ထားပါတယ္။
ေရခမ္းသြားၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြ လိတ္သြားရင္ ျပဳတ္ထားတဲ့ငါးဥထည့္၊ဂ်င္းေလးနည္းနည္းေထာင္းထည့္၊ေရနည္းနည္းထည့္တည္ထားၿပီးဆီပ်ံကာနီးမွာ ငရုပ္သီးစိမ္းေလးခတ္လိုက္ပါတယ္။
ခ်က္ၿပီးခ်ိန္မွာ ငါးဥက စားေတာ္ပဲျပဳတ္ေလးနဲ ့တူေနလို ့ ပဲျပဳတ္စားခ်င္စိတ္္ေပါက္သြားပါတယ္။





 မုန္လာပင္ေပါက္ဟင္းရည္

ငါးကိုေရေဆးၿပီး ဆား၊ဆႏြင္း၊အခ်ဳိမွုန္ ့၊ငံျပာရည္နဲ ့နယ္ထားပါတယ္။
မုန္လာပင္ေပါက္ေလးေတြကိုလည္းအျမစ္ေလးေတြျဖတ္ၿပီးေရေဆးထားပါတယ္။
ဟင္းခ်က္မဲ့အိုးထဲကို ငရုပ္သီးဆီသတ္၊ငါး၊ဂ်င္းအနည္းငယ္ေထာင္းထည့္၊ေရနည္းနည္းထည့္ျပီးတည္ထားပါတယ္။
ေရခမ္းသြားရင္ ေရထပ္ထည့္တည္ပါတယ္၊အရည္ေသာက္ေလး ခ်က္မွာမို ့ ေရမ်ားမ်ားေလးထည့္ပါတယ္။
ေရဆူလာရင္ေတာ့ မုန္လာပင္ေပါက္ေလးထည့္၊နံနံပင္၊ငရုပ္သီးစိမ္းေလးခတ္ၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။


Read More...

Wednesday 9 September 2009

ငါးေလးအိုးကပ္ နဲ ့ သီးစံုခ်ဥ္ရည္ဟင္း

ငါးေလးအိုးကပ္

ဒီေန ့ေတာ ့super မွာငါးေသးေသးေလးေတြရတာနဲ ့ငါးေလးအိုးကပ္ခ်က္စားပါတယ္။
ပထမဆံုး ငါးေလးေတြကို ေခါင္းျဖတ္၊ဗိုက္ထဲက ကလီဇာေတြဆြဲထုတ္ၿပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးပါတယ္။
ၿပီးရင္ေတာ့ငါးေလးေတြကို အခ်ဳိမႈန္ ့၊ဆား၊ဆႏြင္း၊ငံျပာရည္တို ့နဲ ့နယ္ထားလိုက္ပါတယ္။
ငရုပ္သီးနဲ ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီတို ့ကို ေရာေထာင္းထားပါတယ္။
ဆီအိုးတည္ထားၿပီး ဆီပူလာရင္ ေထာင္းထားတာေတြထည့္လိုက္ပါတယ္။
ငရုပ္သီးအနံ ့ေလးေမႊးလာၿပီဆိုရင္ ငါးထည့္၊ဂ်င္းေလးနဲနဲေထာင္းထည့္၊ေရနဲနဲထည့္၊အိုးကိုအဖံုးအုပ္ၿပီးတည္ထားပါတယ္။
ေရခမ္းသြားရင္ေတာ့ ေရနဲနဲထည့္၊အိုးအဖံုးဖြင့္ၿပီးတည္ထားပါတယ္။
ဆီပ်ံကာနီးမွာ ငရုပ္သီးစိမ္းေလးထည့္လိုက္ပါတယ္။
ဒီမွုေတာ့ နံနံပင္မရွိလို ့မထည့္လိုက္ရပါဘူး၊နံနံပင္ေလးနဲ ့ဆိုရင္ေတာ့ပိုၿပီးစားေကာင္းမွာပါ။
ဆီပ်ံလာခ်ိန္မွာ ဟင္းအိုးကို ဆက္တည္ထားပါတယ္။
ငါးေလးေတြ ေျခာက္ၿပီး ေတာင့္ေတာင့္ေလးျဖစ္သြားရင္ေတာ့ ငါးေလးအိုးကပ္ဟင္းေလး စားလို ့ရပါၿပီ......





သီးစံုခ်ဥ္ရည္ဟင္း

ဒီေန ့သီးစံုခ်ဥ္ရည္ဟင္းကိုေတာ့ ငါးေျခာက္နဲ ့ခ်က္ပါတယ္။
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ကေတာ့ ဗူးသီး၊အာလူး၊ခရမ္းသီး၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ ့မုန္လာဥတို ့ပါပါတယ္။
အရင္ဆံုး အသီးအရြက္ေတြကို လွီးၿပီး ေရေဆးထားပါတယ္။
ခ်က္မဲ့အိုးထဲကို ငရုပ္သီးဆီသတ္၊ငါးေျခာက္၊ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီးတည္ထားပါတယ္။
ေရခမ္းသြားရင္ အသီးအရြက္ေတြထည့္၊ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီး တည္ထားပါတယ္။
အသီးအရြက္ေတြ ႏြမ္းသြားရင္ မက်ီးသီးမွည့္ေလး ေရေဖ်ာ္ထည့္ပါတယ္။
ဟင္းရည္ဆူလာရင္ နံနံပင္၊ငရုပ္သီးစိမ္းေလးခတ္ၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္ရွင္....





Read More...

Monday 7 September 2009

႐ုံးပတီသီးႏွပ္ နဲ ့ Seafood ခ်ဥ္စပ္


႐ုံးပတီသီးႏွပ္

ရုံးပတီသီးကို ေရေဆးၿပီး အပိုင္းေလးေတြ ပိုင္းထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။
ခ်က္မဲ့အိုးထဲကို ရံုးပတီသီး၊ၾကက္သြန္နီ၊ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္ ့၊ဆီ၊ဆားထည့္၊ ေရေလးနည္းနည္းထည့္၊အဖံုးအုပ္ၿပီး တည္ ပါတယ္။
ေရထည့္တာမ်ားသြားရင္ ရံုးပတီသီးေတြ ခၽြဲၿပီး စားမေကာင္းလို ့ေရနည္းနည္းဘဲထည့္ပါတယ္။
ေရခမ္းသြားရင္ စားဖို ့အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ.......




Seafoodခ်ဥ္စပ္
Seafood ကို အသားထြင္ ေရေဆးၿပီး ဆား၊အခ်ဳိမႈန္ ့နယ္ထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊နီနဲ ့ငရုပ္သီးမ်ားမ်ားေလးေရာေထာင္းထားပါတယ္။
အိုးထဲမွာ ဆီထည့္တည္ထားၿပီး ဆီပူလာရင္ ငရုပ္သီးေထာငး္ထားတာထည့္တည္လိုက္ပါတယ္။
ငရုပ္သီးက အစိမ္းနံ ့ေပ်ာက္သြားၿပီဆိုရင္ေတာ့ seafood ထည့္၊ဂ်င္းေထာင္းထည့္၊ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီးတည္ထားပါတယ္။
ေရခမ္းသြားရင္ မက်ီးမွည့္ေလးေဖ်ာ္ထည့္၊ငရုပ္သီးစိမ္းေလးလွီးထည့္ တည္ထားၿပီး ဆီျပန္လာရင္ မဆလာေလးခတ္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။



မဆလာနံ ့ေမႊးေမႊးေလးနဲ ့seafood ခ်ဥ္စပ္ဟင္းေလးသံုးေဆာင္သြားပါေနာ္....



Read More...

Sunday 6 September 2009

ငါးဆီၿပန္ နဲ ့မုန္လာခ်ဥ္ရည္

ငါးဆီၿပန္

ငါးကို အေနေတာ္အပိုင္းေလးေတြပိုင္းၿပီး ဆား၊ဆႏြင္း၊အခ်ဳိမႈန္ ့၊ငံျပာရည္တို ့နဲ ့နယ္ထားလိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ငရုပ္သီးေထာင္းၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။
ငရုပ္သီးစိမ္းနံ ့ေပ်ာက္ၿပီး အနံ ့ေလးေမႊးလာရင္ ငါးထည့္၊ဂ်င္းေထာင္းထည့္၊ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီးတည္ပါတယ္။
ေရခမ္းသြားရင္ ေရနည္းနည္းထပ္ထည့္ တည္ထားၿပီး ဆီျပန္ကာနီးမွာ နံနံပင္၊ငရုပ္သီးစိမ္း ထည့္ၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္.....



မုန္လာခ်ဥ္ရည္
မုန္လာဥကိုအခြံခြာၿပီး အပိုင္းေလးေတြ ပိုင္း၊ အရြက္ကိုလည္း အရင့္ေတြဖယ္ၿပီး အႏုေလးေတြကိုပိုင္းၿပီး ေရေဆးထားပါတယ္။
ခ်က္မဲ့အိုးထဲကိုမုန္လာဥနဲ့အရြက္ေတြထည့္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးလွီးထည့္၊ငါးဆီျပန္ထည့္၊ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီးတည္ထားပါတယ္။
အရြက္ေတြႏြမ္းသြားရင္ မက်ီးသီးေလးနည္းနည္းကို ေရေဖ်ာ္ၿပီးထည့္ပါတယ္။
ေရဆူလာရင္ အေပါ့၊အငံၿမည္း၊နံနံပင္၊ငရုပ္သီးစိမ္းေလးခတ္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္.....


Read More...

Thursday 3 September 2009

အုန္းႏို ့ႊေခါက္ဆြဲေမႊးေမႊးေလး

အုန္းႏို ့ေခါက္ဆြဲ

ၾကက္သားကိုခပ္ေသးေသးေလးေတြလွီးၿပီး အခ်ိဳမႈန္ ့၊ဆား၊ဆႏြင္း နယ္ထားပါတယ္။ၾကက္သြန္နီကိုပါးပါးလွီးၿပီးဆီထဲမွာအရင္ထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။ဝါေရာင္သမ္းလာရင္ေတာ့ အေရာင္တင္မႈန္ ့ထည့္၊ၾကက္သားထည့္၊ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီးတည္ထားပါတယ္။ေရခမ္းသြားရင္ခဏခ်ထားပါတယ္။အုန္းႏို ့နံ ့ေမႊးေမႊးေလးျဖစ္ဖို ့ အုန္းႏို ့ကိုက်ဳိထားပါတယ္။ပဲမႈန္ ့အစိမ္းကိုေရေဖ်ာ္ၿပီးအုန္းႏို ့အိုးထဲထည့္ၿပီးဆက္က်ဳိပါတယ္။ပဲမႈန္ ့က်က္ေလာက္ၿပီဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္သားဟင္းထည့္၊ၾကက္သြန္န ီေလးစိတ္စိတ္ထည့္၊ပဲျပားေၾကာ္ ညွပ္ထည့္၊ၾကက္ဥျပဳတ္ လွီးထည့္ၿပီး တည္ထားလိုက္ပါတယ္။ဟင္းရည္က ၾကာၾကာတည္ရင္ပိုၿပီးစားေကာင္းပါတယ္။


 
 ေခါက္ဆြဲဖတ္
  
ဟင္းရည္
  
ၾကက္ဥျပဳတ္
  
ၾကက္သြန္နီ
  
သံပုရာသီး
  
ဒါေလးကအဆင္သင့္စားဖို ့ေနာ္


အုန္းႏို ့ေခါက္ဆြဲေမႊးေမႊးေလး အႀကိဳက္စားသြားေနာ္.......

Read More...

Tuesday 1 September 2009

ဒီေန ့ ဝါးတီး.....

ဒီေန ့ ဝါးတီး.....
ဟဲဟဲ....ဒီေန ့ ဝါးတီးမိသြားလို ့အိမ္မွာဟင္းမခ်က္ပါ၊Professor ကထမင္းစားဖိတ္လို ့ေလ.....
ေတာင္အာရွမွာေမြး...US မွာၾကီးၿပီး Japan မွာ ႏွစ္ ၂၀ နီပါးရွိေနၿပီၿဖစ္တဲ့ Professor က
ၿမန္မာေတြကိုဂ႐ုစိုက္ပါတယ္....(သူ ့အေၾကာင္းသီးသန္ ့ေရးပါဦးမယ္)....
ဒီေန ့ေတာ့ သူ ့လက္ရာေလးေတြပါ...အမ်ဳိးသားကေတာ့ ဆရာ့လက္ရာကိုၾကိဳက္
လို ့အိမ္မွာထပ္ခ်က္ေပးပါဆိုဘဲ......

ဆရာ့လက္ရာေလးေတြပါ

ဝါးတီးစေတာ့မယ္
ငါးကို အခ်ဳိခ်က္ထားတယ္
မိႈ၊အာလူးမဆလာခ်က္
Professor ၾကိဳက္မွန္းသိလို ့ၿမန္မာၿပည္က တပည့္ေဟာင္းေတြလွမ္းပို ့ထားတဲ့ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္၊ပုဇြန္ေၿခာက္ေတြ...ကိုယ္ပါကပ္စားလာခဲ့တယ္..ဟိဟိ..

ထမင္စားတာေစာင့္ၾကည့္ေနသူမ်ား

Read More...