Wednesday 28 October 2009

ပုဇြန္ဆီၿပန္ နဲ ့ပန္းေဂၚဖီေၾကာ္

ပုဇြန္ဆီၿပန္

ပုဇြန္ေတြကို အရင္ဆံုး ေရနဲ ့စင္ေအာင္ေဆးပါတယ္။
ၿပီးရင္ေတာ့ ပုဇြန္ကို အခြံခြာ ေက်ာကိုဓါးပါးေလးနဲ ့ခြဲၿပီး ေခ်းေၾကာင္းေလး ဆြဲထုတ္လိုက္ပါတယ္။
ေက်ာခြဲလိုက္ေတာ့ အသားထဲကိုလည္း အရသာပိုဝင္သြားပါတယ္။
ပုဇြန္ကို ဆား၊ဆႏြင္း နယ္ထားလိုက္ၿပီး ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။
ဆီအိုးတည္ထားၿပီး ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္နီထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ေလးေတြ ႏြမ္းၿပီး ဝါေရာင္သမ္းလာရင္ေတာ့ ပုဇြန္ထည့္၊ေရေလးနည္းနည္းထည့္ၿပီးတည္ပါတယ္။
ဆီပ်ံရင္ေတာ့ ပုဇြန္ဆီပ်ံေမႊးေမႊးေလး စားလို ့ရပါၿပီေနာ္...



ဒါေလးကေတာ့ ေဂၚဖီနဲ ့ပန္းေဂၚဖီကို ပုဇြန္ေျခာက္ေလးနဲ ့ေၾကာ္ထားပါတယ္။



Read More...

Friday 23 October 2009

မံုညင္းေပါင္း

မံုညင္းေပါင္း

ဒီေန ့super မွာ မံုညင္းဖူးေလးေတြ ့လိုက္ေတာ့့ ဟင္းရြက္ျမင္ရင္ဝယ္ခ်င္တဲ့အက်င့္ေၾကာင့္ ယန္း၁၁၀နဲ ့ တစ္ထုပ္ဝယ္လာခဲ့ပါတယ္။
အိမ္ေရာက္ေတာ့မွ ဘာလုပ္စားရင္ေကာင္းမလဲလို ့စဥ္းစားရင္းနဲ  ့ေပါင္းစားဖို ့စိတ္ကူးရသြားပါတယ္
မံုညင္းဖူးေလးေတြက ထိပ္ဖ်ားေလးေတြခ်ည္းမို ့ ျဖတ္ပစ္စရာမလိုတဲ့အတြက္ ေရဘဲစင္ေအာင္ေဆးလိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ ့ပုဇြန္ငပိကို ေရာေထာင္းလိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီကိုေတာ့ ေတာက္ေတာက္စင္းထားပါတယ္။
ဇလံုတစ္ခုထဲမွာ မုန္ညင္းဖူး၊ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ ့ပုဇြန္ငပိ၊ၾကက္သြန္နီ၊ပုဇြန္ေျခာက္၊ဆီနည္းနည္း၊ဆားနည္းနည္းထည့္၊ဆန္မႈန္ ့ထည့္ၿပီးနယ္ပါတယ္။
နယ္လို ့ႏွံ ့သြားရင္ေတာ့ ေပါင္းလို ့ရပါၿပီ။
ထမင္းအိုးရဲ ့အေပၚအံကေလးနဲ ့ေပါင္းလည္းရပါတယ္။
ကၽြန္မကေတာ့ အခုလိုေလးေပါင္းလိုက္ပါတယ္။






ဒါေလးကေတာ့ ေပါင္းတဲ့အိုးထဲကထုတ္ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေလးျဖဴးၿပီး စားဖို ့အဆင္သင့္ျပင္ထားပါၿပီ။



Read More...

Monday 19 October 2009

ရိကၡာေတြေရာက္ၿပီ

ရိကၡာေတြေရာက္ၿပီ

၁၂.၁၀.၀၉(တနလၤာေန ့)မွာ ရန္ကုန္ကပို ့လိုက္တဲ့ parcel ဟာ ၁၅.၁၀.၀၉(ၾကာသပေတးေန ့)ညေန ၃နာရီမွာေရာက္လာပါတယ္။ေရာက္တာနဲ ့ဝမ္းသာအားရ ခ်က္ျခင္းဘဲ ေဖါက္လိုက္ပါတယ္။အထဲမွာ လဖက္၊အေၾကာ္စံု၊ပုန္းရည္ႀကီးမႈန္ ့၊ပါပလာ၊ငါးမုန္ ့၊ေမႊးဘယာေၾကာ္မႈန္ ့၊ပုဇြန္ေျခာက္၊ပုဇြန္ငပိ၊အာျပဲေျခာက္၊ငါးရံ ့ေျခာက္၊ဒညင္းသီး၊မုန္ ့ဟင္းခါးခ်က္ဖို ့ငါးဆီသတ္၊ဆန္ေလွာ္မႈန္ ့၊ပဲမႈန္ ့၊ ့ပုဇြန္ခ်ဥ္၊ပုဇြန္ခ်ဥ္ေၾကာ္၊ပုဇြန္ေၾကာ္၊ငါးဆုပ္ေၾကာ္၊ငါးေၾကာ္ေတြပါလာပါတယ္။မာတာမိခင္ရဲ ့ေက်းဇူးေတြပါ သားသမီးေတြတင္မက ေျမးေတြထိ လိုေလေသးမရွိေအာင္ ျပဳစုေစာင့္ေရွာက္တတ္တဲ ့အေမ က်န္းမာခ်မ္းသာစြာနဲ ့အသက္ရာေက်ာ္ရွည္ေစဖို ့အၿမဲဆုေတာင္းေနပါတယ္...






 







Read More...

Wednesday 14 October 2009

အာပူလွ်ာပူူ

အာပူလွ်ာပူ

ရာသီဥတုက ေအးေနၿပီဆိုေတာ့ အခ်မ္းေျပ အာပူလွ်ာပူေလး ခ်က္ေသာက္ပါတယ္။
ငါးကို ဆား၊ဆႏြင္းနယ္ၿပီး ေရမ်ားမ်ားနဲ ့ ၿပဳတ္လိုက္ပါတယ္။
အသားႏူးသြားရင္ ငါးကိုဆယ္ၿပီး အရိုးႏႊင္ပါတယ္။
အသားေတြကို ငါးျပဳတ္အိုးထဲျပန္ထည့္ တည္ထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေထာင္းၿပီးထည့္ ၊ပုဇြန္ငပိကိုလည္း ေရေဖ်ာ္ထည့္၊ပဒဲေကာထည့္ၿပီးၾကာၾကာေလးတည္ထားလိုက္ပါတယ္။
ဟင္းရည္က်လာၿပီဆိုမွ အေပါ့အငံျမည္းၿပီး ငရုပ္ေကာင္းေလးခတ္လိုက္ပါတယ္။
ဒါဆိုရင္ အာပူလွ်ာပူေသာက္ဖို ့ဟင္းရည္ရပါၿပီ...
မုန္ ့ဖတ္အတြက္ေတာ့ ဒီမွာရတဲ ့ျမဴစြမ္တစ္မ်ိဳးကို ေရေႏြးေဖ်ာလိုက္ပါတယ္။
မုန္ ့ဟင္းခါးဖတ္နဲ ့ေတာ္ေတာ္ေလးတူပါတယ္။
အဆာပလာေတြအတြက္ေတာ့... ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ေလးခ်က္ပါတယ္။
ငရုပ္သီးစိမ္းကိုစက္နဲ ့ ႀကိတ္ၿပီး ျပဳတ္လိုက္ပါတယ္။
မက်ီးသီးကို ေရေႏြးေလးနဲ ့ေဖ်ာ္ထားပါတယ္။
ၾကက္ဥကို ျပဳတ္ၿပီး လွီးထားပါတယ္။
နံနံပင္ မရွိလို ့နံနံပင္ အစား ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကိုလွီးထားပါတယ္။
အားလံုးၿပီးၿပီဆိုရင္ေတာ့ အာပူလွ်ာပူေသာက္ဖို ့အဆင္သင့္ျဖစ္ပါၿပီ...

ႀကိဳက္သလို ထည့္ၿပီးေသာက္ေနာ္....



မုန္ ့ဖတ္


ဟင္းရည္


ၾကက္ဥျပဳတ္


ငရုပ္သီးစိမ္း၊ဆီခ်က္၊မက်ီးရည္၊ငံျပာရည္


ၾကက္သြန္ၿမိတ္


အစပ္ေျပေရေႏြးေသာက္ေနာ္

Read More...

Sunday 11 October 2009

သခြားသီးသုပ္

သခြားသီးသုပ္

ျမန္မာျပည္မွာေတာ့ သခြားသီးအႀကီးႀကီးကို ထက္ျခမ္းျခမ္း အေစ့ေတြဖယ္ ဂ်စ္နဲ ့ျခစ္ၿပီး သုပ္ပါတယ္။
ဒီမွာေတာ့ သခြားသီးေသးေသးေလးေတြဘဲ ရွိပါတယ္၊သခြားသီးေလးေတြက စားလို ့ေတာ့ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္။
အေစ့ေလးေတြတည္ရံုေလးနဲ ့ကၽြတ္ကၽြတ္ခ်ိဳခ်ိဳေလးပါ။
သုပ္စားခ်င္လာတာတာနဲ ့သခြားသီးေလးေတြကို အခြံခြာၿပီး အေခ်ာင္းေလးေတြ ရေအာင္လွီးလိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီကို လွီးၿပီး ေရေဆး ထားပါတယ္။
ငရုပ္သီးစိမ္းေလးေတြလည္း ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။
ေျမပဲေလွာ္ကိုေတာ့ ေလးစိတ္ကြဲေလးေထာင္းထားပါတယ္။
စားေတာ့မယ္ဆိုရင္ လွီးထားတဲ့ သခြားသီး၊ၾကက္သြန္နီ၊ငရုပ္သီးစိမ္းထည့္၊ေထာင္းထားတဲ့ေျမပဲေလွာ္ထည့္၊ပုဇြန္ေျခာက္၊ငံျပာရည္၊အခ်ိဳမွုန္ ့ထည့္၊သံပုရာရည္ေလးညွစ္ၿပီး နယ္စားလိုက္ပါတယ္။
ပင္စိမ္းရြက္ေလးရွိရင္ေတာ့ ထည့္သုပ္လိုက္ရင္ ပိုၿပီးျပည့္စံုသြားမွာပါ၊

Read More...

Thursday 8 October 2009

ငါးငရုပ္သီးစိမ္းခ်က္


ငါးငရုပ္သီးစိမ္းခ်က္ 

ငါးကို ဆား၊ဆႏြင္း၊ငံျပာရည္တို ့နဲ ့အရင္ဆံုးနယ္ထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴကို မညက္တညက္ေလး ေထာင္းထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီနဲ ့ ငရုပ္သီးစိမ္းကိုလည္း လွီးထားပါတယ္။
အိုးထဲကို ဆီပါေလကာထည့္ၿပီးတည္ပါတယ္။
ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ ့ၾကက္သြန္နီကိုထည့္လိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ေတြ ႏြမ္းသြားရင္ ငါးထည့္၊ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီးတည္ပါတယ္။
ေရခမ္းသြားရင္ေတာ့ ငါးဟင္းကိုအရည္ေလးနဲ ့ခ်က္မွာမို ့ေရမ်ားမ်ားေလးထည့္၊ငရုပ္သီးစိမ္းေလးထည့္ၿပီးတည္ပါတယ္။
ေရေတြဆူလာၿပီး ကိုယ္လိုသေလာက္ေရက်န္ ၿပီ္ဆိုရင္စားလို ့ရပါၿပီ။
ဒီဟင္းေလးကေတာ့  ပူပူေလာေလာနဲ ့စပ္စပ္ေလးဆိုေတာ့ ေအးတဲ့ရာသီ္မွာခ်က္စားလို ့အဆင္ေျပပါတယ္ရွင္...






Type rest of the post here

Read More...

Friday 2 October 2009

ေရသရဲဟင္း(ေရဘဝဲဟင္း)

ေရသရဲဟင္း(ေရဘဝဲဟင္း)

ေရသရဲကို ဒီမွာေတာ့ အေကာင္လိုက္ေတြေရာင္းတာလည္း ရွိပါတယ္။

အေကာင္လိုက္ဝယ္မယ္ဆိုရင္ မကုန္ႏိုင္တာက တစ္ေၾကာင္း၊ေစ်းႀကီးတာက တစ္ေႀကာင္း၊

ေပ်ာ့စိစိနဲ ့အူယားစရာျဖစ္ေနတာက တစ္ေၾကာင္း.......

အေႀကာင္းအမ်ဳိးမ်ိဳးနဲ ့ လက္တံတစ္ခုရဲ ့ထိပ္ဖ်ားပိုင္းေလးကို ဝယ္လာခဲ့တာပါ။

အဲဒါေလးကိုေတာင္ ယန္း၆၆၀ ေပးရပါတယ္၊ျမန္မာေငြနဲ ့ဆိုရင္ ၇၀၀၀ေလာက္က်မွာေပါ ့။





ဒီမွာပစၥည္းအားလံုးက ေစ်းႀကီးတယ္ေလ၊စဥ္းစားမိရင္ စားခ်င္စရာေတာင္မေကာင္းေတာ့ပါဘူး။

ကၽြန္မရဲ ့အမ်ိဳးသားက ေျခေလးေခ်ာင္းသားမစားေလေတာ့ ၾကက္သား၊ၾကက္ဥနဲ ့seafoodေတြဘဲ ခ်က္စားရတယ္ေလ။

ၾကက္သားနဲ ့ၾကက္ဥကေစ်းသက္သာေတာ့ ခဏခဏခ်က္စားျဖစ္တယ္ေလ။

ေရသရဲကေတာ့ သူ ့အႀကိဳက္ေပမဲ ့တစ္ခါတစ္ရံေလးမွ ခ်က္ေကၽြးတာေပါ ့ေနာ္...

ပထမဆံုး ေရေဆးၿပီး လွီးလိုက္ပါတယ္၊ၿပီးရင္ေတာ့ ဆား၊ဆႏြင္း၊အခ်ိဳမွုန္ ့တို ့နဲ ့နယ္ထားလိုက္ပါတယ္။

ဂ်င္း၊စပါးလင္တို ့ကို ေထာင္းထားပါတယ္။

ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီနဲ ့ငရုပ္သီးကို ေရာေထာင္းထားလိုက္ပါတယ္။

ဆီအိုးတည္ၿပီး ငရုပ္သီးဆီသတ္ပါတယ္။

ငရုပ္သီးဆီသတ္က်က္ရင္ေတာ့ ေရသရဲထည့္၊ဂ်င္း၊စပါးလင္ထည့္၊ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီး တည္ထားပါတယ္။

ေရခမ္းသြားရင္ ေရနည္းနည္းထပ္ထည့္ၿပီးတည္ပါတယ္။

 ဆီပ်ံကာနီးေလးမွာေတာ့ မဆလာေလးခတ္ၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္ရွင္.



သံုးေဆာင္သြားၾကပါဦးရွင္....

Read More...