Sunday, 20 December 2009

ပဲကၽြတ္ကၽြတ္္္ေၾကာ္

ပဲကၽြတ္ကၽြတ္ေၾကာ္

ဒီႏွစ္ရက္အတြင္းမွာ ႏွင္းေတြက်လာတာေၾကာင့္ အပူခ်ိန္က ၀ ံC ကိုေရာက္သြားပါတယ္။လမ္းေပၚမွာေတာ့ ေရေႏြးေရပန္းေတြလႊတ္ထားေပမဲ့ ႏွင္းက်လြန္းလို ့မႏိုင္တာေၾကာင့္ ႏွင္းေတြကို ေဂၚထိုးတဲ့ကားနဲ ့ရွင္းေပးပါတယ္။ႏွင္းအထူက ရင္စို ့အထိေရာက္ပါတယ္...
အေအးေၾကာက္တဲ့အတြက္ အျပင္ထြက္ၿပီး ေစ်းမဝယ္ေတာ့ဘဲ အိမ္မွာဝယ္ထားၿပီးသား ပဲကိုေၾကာ္စားပါတယ္။ရန္ကုန္မွာေတာ့ ပဲေရဖြလို ့ေခၚတဲ့ စြန္တာနီပဲကိုေၾကာ္စားတဲ့ပံုစံမ်ိဳးေလးေၾကာ္ပါတယ္...
ပဲကို ၂၄နာရီေလာက္ ေရစိမ္ထားၿပီး အခြံခၽြတ္ပါတယ္။ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ ့ငရုပ္သီးကို ေရာေထာင္းထားပါတယ္။ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးထားပါတယ္...
ဆီအိုးတည္ၿပီး ပဲေတြကိုအရင္ဆံုးထည့္္ေၾကာ္ပါတယ္။ကၽြတ္လာရင္ ဆယ္ထားလိုက္ၿပီး ၾကက္သြန္နီထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။အေရာင္နဲနဲဝါလာရင္ ေထာင္းထားတဲ ့ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ ့ငရုပ္သီးကိုထည့္ပါတယ္။ဆားနဲ ့အခ်ိဳမႈန္ ့ထည့္ပါတယ္။ငရုပ္သီးဆီသတ္ေလးေမႊးလာရင္ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္ ့ထည့္ ေမႊ၊ ေၾကာ္ထားတဲ့ပဲထည့္ေမႊၿပီးရင္ေတာ့ ပဲေၾကာ္ကၽြတ္ကၽြတ္ေမႊးေမႊးေလးရပါၿပီ...





 ဒီပဲက စြန္တာနီပဲထက္ပိုမြၿပီး ေျမပဲအရသာနဲ ့ဆင္ပါတယ္...





5 comments:

subuueain said...

ဟင္းေကာင္းတယ္မမိုးေရ။ ပဲေရပြ လိုမ်ိဳးေၾကာ္တာ ၾကိဳက္တယ္။ :) ႏွင္းေတြအဲေလာက္က်ေနတာ မၿမင္ဖူးဘူး။

Anonymous said...

မိုက္တယ္ မမစားေကာင္းမဲ့ပံုဘဲေနာ္
လာသေရယိုတာေလ :P
ဒီမွာလည္းႏွင္းေတြအရမ္းက်တာဘဲ
ဟိုတေန႔ကဆို -9 ံ F ျဖစ္တယ္
၂ေတာင္ေလာကိုက်တာ

Shinlay said...

အေမ့အိမ္ကဟင္းေတြကိုလြမ္းလာၿပီ။
ဒီမွာလည္း ေဖြးေနၿပီ။ ဂ်င္းၿပဳပ္ရည္ေသာက္ေနတယ္။
အေအးဓါဏ္ခံႏိုင္ေအာင္လို ့

Anonymous said...

:(ဟင္..ဒီမွာလည္း ႏွင္းက်တဲ႔ေနရာက ဘ၀တူပါလား။
ပဲေရပြေၾကာ္ေလးနဲ႔ ေရေႏြးၾကမ္းေလးဆို ရာသီေအးေအးမွာ အေတာ္ပဲေနာ္။
mm

ကိုမ်ဳိး (အညာေျမ) said...

မဂၤလာပါ မိုးမိုးေရ..

အခုလို ေၾကာ္ထားတဲ့ ပဲမ်ဳိးကိုေတာ့ ငယ္ငယ္တုန္းက ရြာမွာ မနက္တုိင္း စားေနက်ေပါ့။ အခုေတာ့ ဒီပို႕စ္ေလးကို ဖတ္ျပီး အိမ္ကို လြမ္းလာတယ္။ အေမ ေၾကာ္ေပးတဲ့ ပဲေၾကာ္ေလးေတြလဲ မစားရတာ ၾကာေပါ့။
အရမ္းေအးေနျပီ ျဖစ္လို႕ က်န္းမာေရးကို ဂရုစိုက္ပါလို႕ မွာၾကားရင္း...

ခင္မင္စြာျဖင့္
ကိုမ်ဳိး