Friday 20 May 2011

သံေယာဇဥ္ဟင္း

သူနဲ ့သားေလးႏွစ္ေယာက္က ငါးဘဲျဖဴဟင္းကို ႀကိဳက္ၾကတယ္ေလ...ဒီေန ့အင္ၾကင္းေဈးကိုေရာက္ေတာ့ ငါးဘဲျဖဴ အေကာင္ႀကီးႀကီးေလး ရတာနဲ ့၀ယ္လာၿပီး ခ်က္လိုက္တယ္...ငါးေလးေတြကို အႀကီးထိုး ေခါင္းျဖတ္ ဗိုက္ေဖါက္ ေရစင္စင္ေဆးၿပီး ဆား၊ဆႏြင္းနယ္ထားလိုက္ပါတယ္...ဒီအတိုင္းေတြးရင္ေတာ့ဘာထူးလို ့ လဲေပါ့၊သံေယာဇဥ္ကအဲဒီမွာစတာပါ၊ငါးဘဲေလးေတြကအရိဳးြမ်ားတယ္ေလ ဒီေတာ့တစ္ေကာင္ခ်င္း ေက်ာခြဲ အရုိးေတြဖယ္ရတယ္ေလ၊ ဒီလိုလုပ္ရတာကငါးဘဲၿဖဴအားလံုးဆိုေတာ့တြက္သာႀကည့္ေပါ့ေနာ္....
အခ်ိန္အရမ္းယူရတယ္.....သူကေတာ့ သူစားေစခ်င္လို ့အပင္ပန္းခံတာဆိုၿပီး
ဒီဟင္းကို သံေယာဇဥ္ဟင္းလို ့ေၿပာတာပါ....ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ နဲ ့ငရုပ္သီးေလးေထာင္း၊ဂ်င္းေလးနဲနဲေထာင္းၿပီး ငရုပ္သီးကို အရင္ဆံုး ဆီသတ္ပါတယ္...ငရုပ္သီးအစိမ္းနံ ့ေပ်ာက္ၿပီးေမႊးလာရင္ အရိုးထုတ္ထားတဲ့ငါးထည့္ ဂ်င္းထည့္ ေရေလးနဲနဲထည့္ အိုးကိုအဖံုးပိတ္ၿပီး တည္ထားပါတယ္...ေရခမ္းသြားရင္ ေရနဲနဲထပ္ထည့္ အိုးဖံုးဖြင့္ၿပီးတည္ထားပါတယ္...ဆီပ်ံလာရင္ေတာ့ ငရုပ္သီးစိမ္းနဲ ့ပင္စိမ္းေလးအုပ္လိုက္ပါတယ္...ေၿခာက္ေၿခာက္ေလးမွ စားေကာင္းလို ့အိုးကပ္ေအာင္တည္ပါတယ္...
ေၿခာက္သြားရင္ငါးေလးအိုးကပ္ေပါ့ေနာ္..စားသြားပါဦး



IMG_9320

4 comments:

subuueain said...

အမ ေပ်ာက္ေနတာ အေတာ္ၾကာၿပီေနာ္။ ဟင္းေလးေပၚက သံေယာဇဥ္ေတြကို ၿမင္ေနရတယ္။ :)

Shinlay said...

က်မအေမလည္းၾကိဳက္တယ္။အိုးကပ္ေလးခ်က္စားတယ္။
းီမွာေတာ့မစားရဘူး။ ရန္ကုန္ေရာက္ရင္ အေမ့ကို ခ်က္ေကၽြးေလ့ရွိတယ္။

Anonymous said...

My dad likes that fish so much :)

Nay Nay Naing said...

ေနာက္တစ္ခါခ်က္ျဖစ္တဲ့အခါး ငါးကို ဘယ္လိုအ၇ိုးထုတ္ရလဲဆိုတာပါ ပံုေလးေတြနဲ ့ျပေပးလို ့ရရင္ျပေပးပါ။
အေမက ငါးဘဲျဖဴအိုးကပ္ သိပ္ႀကိဳက္တယ္။ ခုလို အ၇ိုးထြင္ ခ်က္ေပးရင္ သိပ္သေဘာက်မွာ။