အာပူလွ်ာပူ
ရာသီဥတုက ေအးေနၿပီဆိုေတာ့ အခ်မ္းေျပ အာပူလွ်ာပူေလး ခ်က္ေသာက္ပါတယ္။
ငါးကို ဆား၊ဆႏြင္းနယ္ၿပီး ေရမ်ားမ်ားနဲ ့ ၿပဳတ္လိုက္ပါတယ္။
အသားႏူးသြားရင္ ငါးကိုဆယ္ၿပီး အရိုးႏႊင္ပါတယ္။
အသားေတြကို ငါးျပဳတ္အိုးထဲျပန္ထည့္ တည္ထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေထာင္းၿပီးထည့္ ၊ပုဇြန္ငပိကိုလည္း ေရေဖ်ာ္ထည့္၊ပဒဲေကာထည့္ၿပီးၾကာၾကာေလးတည္ထားလိုက္ပါတယ္။
ဟင္းရည္က်လာၿပီဆိုမွ အေပါ့အငံျမည္းၿပီး ငရုပ္ေကာင္းေလးခတ္လိုက္ပါတယ္။
ဒါဆိုရင္ အာပူလွ်ာပူေသာက္ဖို ့ဟင္းရည္ရပါၿပီ...
မုန္ ့ဖတ္အတြက္ေတာ့ ဒီမွာရတဲ ့ျမဴစြမ္တစ္မ်ိဳးကို ေရေႏြးေဖ်ာလိုက္ပါတယ္။
မုန္ ့ဟင္းခါးဖတ္နဲ ့ေတာ္ေတာ္ေလးတူပါတယ္။
အဆာပလာေတြအတြက္ေတာ့... ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ေလးခ်က္ပါတယ္။
ငရုပ္သီးစိမ္းကိုစက္နဲ ့ ႀကိတ္ၿပီး ျပဳတ္လိုက္ပါတယ္။
မက်ီးသီးကို ေရေႏြးေလးနဲ ့ေဖ်ာ္ထားပါတယ္။
ၾကက္ဥကို ျပဳတ္ၿပီး လွီးထားပါတယ္။
နံနံပင္ မရွိလို ့နံနံပင္ အစား ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကိုလွီးထားပါတယ္။
အားလံုးၿပီးၿပီဆိုရင္ေတာ့ အာပူလွ်ာပူေသာက္ဖို ့အဆင္သင့္ျဖစ္ပါၿပီ...
ႀကိဳက္သလို ထည့္ၿပီးေသာက္ေနာ္....
" မင်း အားမငယ်နဲ့ မင်းနဲ့အတူငါရှိတယ် "
-
အနောက်က ဆင်ထိန်းက တကယ်တော့ ဆင်ကြီးကို တွန်းတင်နိုင်တဲ့ခွန်အားလည်းမရှိသလို
တွန်းတင်ပေးနေတာလည်းမဟုတ်ဘူး
နောက်မှာ သူ့လက်တင်ပြီး " မင်းအနောက်မှာ ငါရှိတယ်
အ...
2 years ago
6 comments:
ဒါကိုလုပ္တတ္ခ်င္ေနတာၾကာျပီမိုးေရ... ေက်းဇူးပါ။
အာပူလွ်ာပူ... အ၀ေသာက္သြားၿပီ... :)
မဂၤလာပါ မိုးမိုး ေရ..
အာလဲပူ လ်ာလဲပူ မယ့္ အာပူလ်ာပူ ေတာ့ အၾကိဳက္ဆံုး ပဲ။ မစားရတာ ၾကာျပီ။ ပဒဲေကာထည့္ျပီး ၾကာၾကာေလး တည္ထားလိုက္ပါတယ္...တဲ့... အဲဒီ ပဒဲေကာ ေတာ့ မသိဘူး မုိးမိုး ေရ..လုပ္အံုး..အဲဒါ ဘာလဲ ဆိုတာ.. တကယ္မသိတာေနာ္...
အိမ္မွာ လုပ္ျပီး တြယ္မလို႕ (တြယ္..အညာအေခၚ စား မလို႕ )...
ခင္မင္စြာျဖင့္
ကိုမ်ဳိး
စားခ်င္တယ္ေနာ္
သေရယိုျပီးျပန္သြားျပီသိလား
ေကာင္းတယ္ေနာ္...
Post a Comment