Wednesday, 14 October 2009

အာပူလွ်ာပူူ

အာပူလွ်ာပူ

ရာသီဥတုက ေအးေနၿပီဆိုေတာ့ အခ်မ္းေျပ အာပူလွ်ာပူေလး ခ်က္ေသာက္ပါတယ္။
ငါးကို ဆား၊ဆႏြင္းနယ္ၿပီး ေရမ်ားမ်ားနဲ ့ ၿပဳတ္လိုက္ပါတယ္။
အသားႏူးသြားရင္ ငါးကိုဆယ္ၿပီး အရိုးႏႊင္ပါတယ္။
အသားေတြကို ငါးျပဳတ္အိုးထဲျပန္ထည့္ တည္ထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေထာင္းၿပီးထည့္ ၊ပုဇြန္ငပိကိုလည္း ေရေဖ်ာ္ထည့္၊ပဒဲေကာထည့္ၿပီးၾကာၾကာေလးတည္ထားလိုက္ပါတယ္။
ဟင္းရည္က်လာၿပီဆိုမွ အေပါ့အငံျမည္းၿပီး ငရုပ္ေကာင္းေလးခတ္လိုက္ပါတယ္။
ဒါဆိုရင္ အာပူလွ်ာပူေသာက္ဖို ့ဟင္းရည္ရပါၿပီ...
မုန္ ့ဖတ္အတြက္ေတာ့ ဒီမွာရတဲ ့ျမဴစြမ္တစ္မ်ိဳးကို ေရေႏြးေဖ်ာလိုက္ပါတယ္။
မုန္ ့ဟင္းခါးဖတ္နဲ ့ေတာ္ေတာ္ေလးတူပါတယ္။
အဆာပလာေတြအတြက္ေတာ့... ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ေလးခ်က္ပါတယ္။
ငရုပ္သီးစိမ္းကိုစက္နဲ ့ ႀကိတ္ၿပီး ျပဳတ္လိုက္ပါတယ္။
မက်ီးသီးကို ေရေႏြးေလးနဲ ့ေဖ်ာ္ထားပါတယ္။
ၾကက္ဥကို ျပဳတ္ၿပီး လွီးထားပါတယ္။
နံနံပင္ မရွိလို ့နံနံပင္ အစား ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကိုလွီးထားပါတယ္။
အားလံုးၿပီးၿပီဆိုရင္ေတာ့ အာပူလွ်ာပူေသာက္ဖို ့အဆင္သင့္ျဖစ္ပါၿပီ...

ႀကိဳက္သလို ထည့္ၿပီးေသာက္ေနာ္....



မုန္ ့ဖတ္


ဟင္းရည္


ၾကက္ဥျပဳတ္


ငရုပ္သီးစိမ္း၊ဆီခ်က္၊မက်ီးရည္၊ငံျပာရည္


ၾကက္သြန္ၿမိတ္


အစပ္ေျပေရေႏြးေသာက္ေနာ္

6 comments:

ျဖဴတုတ္ေလး said...

ဒါကိုလုပ္တတ္ခ်င္ေနတာၾကာျပီမိုးေရ... ေက်းဇူးပါ။

စိမ္း... said...

အာပူလွ်ာပူ... အ၀ေသာက္သြားၿပီ... :)

စူးႏြယ္ေလး said...
This comment has been removed by the author.
ကိုမ်ဳိး said...

မဂၤလာပါ မိုးမိုး ေရ..

အာလဲပူ လ်ာလဲပူ မယ့္ အာပူလ်ာပူ ေတာ့ အၾကိဳက္ဆံုး ပဲ။ မစားရတာ ၾကာျပီ။ ပဒဲေကာထည့္ျပီး ၾကာၾကာေလး တည္ထားလိုက္ပါတယ္...တဲ့... အဲဒီ ပဒဲေကာ ေတာ့ မသိဘူး မုိးမိုး ေရ..လုပ္အံုး..အဲဒါ ဘာလဲ ဆိုတာ.. တကယ္မသိတာေနာ္...

အိမ္မွာ လုပ္ျပီး တြယ္မလို႕ (တြယ္..အညာအေခၚ စား မလို႕ )...


ခင္မင္စြာျဖင့္
ကိုမ်ဳိး

Anonymous said...

စားခ်င္တယ္ေနာ္
သေရယိုျပီးျပန္သြားျပီသိလား

minthant2009 said...

ေကာင္းတယ္ေနာ္...