ပုဇြန္ဆီၿပန္
ပုဇြန္ေတြကို အရင္ဆံုး ေရနဲ ့စင္ေအာင္ေဆးပါတယ္။
ဲၿပီးရင္ေတာ့ ပုဇြန္ကို အခြံခြာ ေက်ာကိုဓါးပါးေလးနဲ ့ခြဲၿပီး ေခ်းေၾကာင္းေလး ဆြဲထုတ္လိုက္ပါတယ္။
ေက်ာခြဲလိုက္ေတာ့ အသားထဲကိုလည္း အရသာပိုဝင္သြားပါတယ္။
ပုဇြန္ကို ဆား၊ဆႏြင္း နယ္ထားလိုက္ၿပီး ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။
ဆီအိုးတည္ထားၿပီး ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္နီထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ေလးေတြ ႏြမ္းၿပီး ဝါေရာင္သမ္းလာရင္ေတာ့ ပုဇြန္ထည့္၊ေရေလးနည္းနည္းထည့္ၿပီးတည္ပါတယ္။
ဆီပ်ံရင္ေတာ့ ပုဇြန္ဆီပ်ံေမႊးေမႊးေလး စားလို ့ရပါၿပီေနာ္...
ဒါေလးကေတာ့ ေဂၚဖီနဲ ့ပန္းေဂၚဖီကို ပုဇြန္ေျခာက္ေလးနဲ ့ေၾကာ္ထားပါတယ္။
8 comments:
ခ်က္တတ္သူေတြ က် ၊ လြယ္လိုက္တာ ေနာ္ ..
လွလွ ပပ ေလး စားခ်င္စရာေလး ထြက္လာတယ္ ။
ဗိုက္ေတာင္ဆာလာျပီ .. ဂြီ .. ဂြီ
သြားရည္က် ျပီး ျပန္ရအံုးမွာပါလား ....ရွလြတ္ ...
မဂၤလာပါ မိုးမိုး ေရ..
ပုဇြန္ဆီျပန္ ဟင္းေလးနဲ႕ ပန္းေဂၚဖီေၾကာ္ေလး ရယ္ ေရေႏြးခ်မ္းေလး တစ္ခြက္ေလာက္နဲ႕ ေလြး လိုက္ရလို႕ကေတာ့ အခုတက္ေနတဲ့ ၀ိတ္ေတြ ထိန္းထားလို႕ကို ရမွာမဟုတ္ေတာ့ဘူး.. အညာသား ဆိုေတာ့ ဘာဟင္းေလးနဲ႕ စားစား ေရေႏြးခ်မ္းေလးနဲ႕ အတူ ေသာက္ျပီး စားလိုက္ရမွ...
ခင္မင္စြာျဖင့္
ကိုမ်ဳိး
ရွလြတ္..ရွလြတ္.. ပုစြန္ဟင္း လာၿမည္းသြားတယ္ မမိုးေရ..
yu ya
သိလား ေျပာျပမယ္ ေခါင္းစဥ္ၾကည္႕လိုက္ကတည္းက ဟားးး ငါ႔အၾကိဳက္ပုဇြန္ပဲ ငါေတာ႕ မစားရပဲနဲ႕ သြားရည္ယုိေနမယ္ ဆုိျပီးမလာဘူး သိလား အေကာင္းေျပာတာ ေနာက္ မေနႏိုင္ဘူး ရယ္ လာငမ္းထွာ ဟြင္းးး ဂယ္စားခ်င္တယ္ေနာ္ အဲလို ပုဇြန္ဆီျပန္ မစားရတာၾကာေပါ႕ ရွလြတ္ ဂလု ပလပ္ လူကုိ ေနာ္ အစားနဲ႕ ႏွိပ္စက္ေနတယ္ မလာဘူး ေနာက္မလာဘူး (ေျပာတာပဲ ျပီးရင္ သြားရည္က်ဖုိ႕ ေရာက္ေရာက္လာတယ္သိလား မေကာင္းဘူးေနာ္ )
ဘုိင္ တာ႔တာ ဒုန္းးးးးးးးဒုန္းးးးးးးးးးး ျပန္ျပီ (ဝက္ဝံလိမ္႔သံေလးထည္႔ေပးထားတယ္ ျမည္သံစြဲအလကၤာေပါ႕ကြယ္ ငွဲငွဲ)
ပုဇြန္ွဆီၿပန္က စားေကာင္းမဲ႕ပံုပဲေနာ္။။ း) ဆီၿပန္မစားရတာၾကာၿပီဗ်။
ျဖဴတုတ္ခ်က္တာနဲ႕မ်ား ကြာလိုက္တာေနာ္။ ဒီလိုခ်က္တတ္ေအာင္ သင္ေပးပါဗ်ိဳ႕။
ပုစြန္ဆီၿပန္နဲ ့သရက္သီးမွည့္ေလးနဲ ့စားခ်င္လိုက္တာေနာ္ မမိုးမိုး။
ဟီီး စိမး္ကေတာ့ ပုစြန္ကို ေက်ာခြဲဘူး ပ်င္းလို႔ ဒီတုိင္းစားပလိုက္တာပဲ ... ဟီး
Post a Comment