ငါးဆီျပန္
ဂ်ပန္မွာ အျမဲလိုလို ပင္လယ္ငါးေတြဘဲ ေတြ ့ရတတ္ပါတယ္။ပင္လယ္ငါးေတြရဲ ့ အနံ ့ကျမစ္ငါးရဲ ့အနံ ့နဲ ့မတူပါဘူး။ကိုယ္ေတြက ေရခ်ိဳငါး စားေနၾကမို ့ လားမသိ ပင္လယ္ငါးရဲ ့အနံ ့ကို မႀကိဳက္ပါဘူး။
ဒါေပမဲ့လည္း မရွိေတာ့ရွိတာစားရေတာ့တာေပါ့ေနာ္။ဒီတစ္ခါေတာ့ ျမစ္ငါးကေလးရလာတာနဲ ့ဆီျပန္ေျခာက္ေျခာက္ေလးခ်က္စားပါတယ္။ငါးရဲ ့ပံုစံက ငါးၾကင္းလံုးနဲ ့တူပါတယ္။
ငါးကို အေၾကးထိုး၊ေခါင္းျဖတ္၊ဗိုက္ခြဲ၊ေရအထပ္ထပ္ေဆးၿပီးမွ တစ္ဖက္ကို သံုးခ်က္စီ မႊန္းလိုက္ပါတယ္။ၿပီးေတာ့ ဆား၊ဆႏြင္း၊ငံျပာရည္၊အခ်ိဳမႈန္ ့နဲ ့နယ္ထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ငရုပ္သီးတို ့ကို ေရာေထာင္းထားပါတယ္။ဂ်င္းေလးလည္းနည္းနည္းေထာင္းထားပါတယ္။
ဆီအိုးတည္ထားၿပီး ဆီပူလာရင္ ငရုပ္သီးဆီသတ္ပါတယ္။ငရုပ္သီးက်က္သြားရင္ေတာ့ ငါး၊ဂ်င္း၊ေရအနည္းငယ္ထည့္ အိုးအဖံုးပိတ္ၿပီး တည္ထားပါတယ္။
ေရခမ္းသြားရင္ေတာ့ ေရနည္းနည္းထပ္ထည့္ အိုးအဖံုးဖြင့္ၿပီး တည္ပါတယ္။ဆီျပန္ၿပီး ေျခာက္သြားရင္ ငါးဆီျပန္ေမႊးေမႊးေလးရပါၿပီ...
Introducing a Podcast channel by one of my colleagues
-
My junior colleague Dr. Zaw created a podcast channel with the name "Dr.
Zaw - Life and Health".
You may use this RSS link on any platform:
Check it out:
h...
1 year ago
6 comments:
ငါးခ်က္တာ ဂ်င္းထည္႔သလား။ အိမ္မွာခ်က္တဲ႔ ခ်က္နည္းက ရိုးေနလို႔ ညီမေလး ေၿပာတဲ႔ အတိုင္း ခ်က္ၾကည္႔ဦးမယ္။ ငါးအိုးကပ္နဲ႔တူတယ္ေနာ္။
စားေကာင္းမွာဆိုတာ ၾကည့္တာနဲ႔သိတယ္
အိုးကပ္ႀကိဳက္တယ္
မဂၤလာပါ မိုးမိုးေရ..
ငါးဆီျပန္ဟင္းေလး စားသြားပါတယ္။ ငယ္ငယ္တုန္းက အညာမွာဆိုေတာ့ ငါးကို လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ျမင္ဘူး..စားဘူးခဲ့တာ မဟုတ္ဘူး။ ေအာက္ျပည္ကလာတဲ့ ငါးပိကိုပဲ စားဘူးတာဆိုေတာ့.. ဘယ္ငါးမ်ဳိးပဲ ေတြ႕ေတြ႕ ငါးပိေကာင္ေလး..ငါးပိေကာင္ေလး လို႕ ေျပာၾကတာ..
အၾကိဳက္ဆံုးထဲမွာ ငါးေၾကာ္..ငါးခ်က္..ငါးပိခ်က္..အကုန္ပါတယ္... :)
ခ်က္ပဟ.. မိုးကေတာ့..
ကူးလဲဗုိက္ဆာလာဘီ..
ထိုနည္းလည္းေကာင္း ဒီကငါးေတြညွီလို႔ တစ္ခါမွ မခ်က္စားဖူးဘူး..
တစ္ခါတစ္ေလေတာ့ ငါးတန္းထဲေရာက္ရင္ အိုးကပ္ေလးခ်က္စားရသိပ္ေကာင္းမွာဘဲ ေတာင့္တမိတာ..ေလ..
မမုိးေရ.. က်ေနာ္လည္းေလ ေရခ်ိဳငါး အရမ္းစားခ်င္တာ.. ဒီက ပင္လယ္ငါးေတြဆုိေတာ့ ျမန္မာဟင္းလုိ ငရုတ္သီး ဆီသတ္ခ်က္ေတာ့လည္းစားမေကာင္းလွဘူး..က်ေနာ္ မခ်က္တတ္တာလည္း ပါမယ္..
မမုိးေျပာတဲ့ ငါးမ်ိဳးေတာ့ ေတြ႕ဖူးတယ္.. မခ်က္စားျဖစ္ဘူး.. ေနာက္တခါမွ ခ်က္စားၾကည့္ဦးမယ္.. :)
လာေရာက္အားေပး.. အဲမွားလို႕ ...စားသြားပါေၾကာင္း း)ငါးနံ႕ ေမႊးေမႊးေလး ရတယ္ း)
Post a Comment