Sunday 21 March 2010

ပုဇြန္ခ်ဥ္စပ္

ပုဇြန္ခ်ဥ္စပ္

 ပုဇြန္ကို အခြံခြါ ေက်ာခြဲ အစာေဟာင္း လမ္းေၾကာင္းေလးထုတ္ၿပီး ဆား၊ဆႏြင္းနယ္ထားပါတယ္။

ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ၾကက္သြန္နီနဲ ့ငရုပ္သီးကို ေထာင္းထားပါတယ္။ငရုပ္သီးစိမ္းနဲ ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလည္း ေသးေသးေလးေတြ လွီးထားပါတယ္။ဆီနည္းနည္းနဲ ့ငရုပ္သီးကို ဆီသတ္ပါတယ္။ငရုပ္သီးအစိမ္းန ံ ့ေပ်ာက္ၿပီး ေမႊးလာရင္ေတာ့ လွီးထားတဲ ့ငရုပ္သီးစိမ္းနဲ ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုထည့္ ၊ေရထည့္၊ အခ်ိဳမႈန္ ့၊ဆား၊ငံျပာရည္ထည့္ၿပီး တည္ထားပါတယ္။ခရမ္းခ်ဥ္သီးလည္းႏူးသြားၿပီး ဆီလည္းပ်ံသြားရင္ေတာ့ ပုဇြန္ထည့္ ေရကို ကိုယ္ႀကိဳက္တဲ့ အေနထည့္ ၿပီးတည္ထားပါတယ္။ပုဇြန္က က်က္လြယ္တာမို ့ေရဆူလာၿပီး ခဏၾကာရင္ အေပါ့အငံျမည္းၾကည့္ၿပီး ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ပုဇြန္ဟင္းေလးကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္.....

5 comments:

subuueain said...

ေကာင္းတယ္ မမိုးေရ အႏွစ္မ်ားမ်ားေလးနဲ့ ထမင္းနယ္စားခ်င္တယ္

ဝက္ဝံေလး said...

အယ္ ပုဇြန္ဟင္းပဲ ခ်က္စားဖူးတာ ခ်ဥ္စပ္က စားဖူးဘူးေလ စားခ်င္လုိက္ထွာာာ ရွလြတ္

shwezinu said...

ညီမ ေရ

စားသြားတယ္ေနာ္ ပုဇြန္ခ်ဥ္စပ္ ဟင္း

ခင္တဲ႔
ေရႊစင္ဦး

စႏၵကူး said...

ၾကိိဳက္တယ္မိုးေရ.. ပုဇြန္ဆို ဘယ္လိုခ်က္ခ်က္.. အစပ္ေလးက ပိုၾကိဳက္..

လုလု said...

မုိးမုိးေရ
အရင္ရက္ကတည္း ပုစြန္ခ်ဥ္စပ္ဟင္းေတြ႕ျပီး စားခ်င္ေနတာ၊ အလုပ္မ်ားေနတာနဲ႕ အခုမွပဲ လာစားလုိက္ရတယ္ ညီမေလးေရ။ ပုစြန္ဆုိ ဘယ္လုိခ်က္ခ်က္ အရမ္းၾကိဳက္တာ။ ခ်ဥ္စပ္ဆုိ ပုိၾကိဳက္ေသးတယ္။ အရမ္းေကာင္းတာ။
ခ်စ္ခင္စြာျဖင့္
လုလု