Cream Stew
ေဘာ္ဒါတစ္ေယာက္လာခ်က္ၿပသြားတာပါ...
ၾကက္သား၅၀၀ ဂရမ္ကို အေနေတာ္ေလးေတြတံုးၿပီး ဆားနယ္ထားပါတယ္။ၾကက္သြန္နီ ၃လံုးကို အခြံခြာၿပီး ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။အာလူး ၅လံုး၊ carrot ၂ ခုကိုလည္း အခြံခြာၿပီး အတံုးႀကီးႀကီးေလးေတြ တံုးထားပါတယ္။၊ ဘရိုကိုလီ ၁ပြင့္ ့ကိုလည္းေခၽြထားပါတယ္။
ခ်က္မဲ့အိုးထဲကို ဆီ ၂ဇြန္းထည့္ ၊ၾကက္သားထည့္ၿပီး တည္ထားပါတယ္။ၾကက္သားထဲက ထြက္လာတဲ့ေရ ခမ္းသြားရင္ေတာ့ ေရ၁၂၀၀ ml ထည့္တည္ပါတယ္။ေရဆူလာၿပီး ၾကက္သားႏူးရင္ ႏြားႏို ့၂၀၀ml ၊ၾကက္သြန္နီ၊အာလူး၊carrot၊ဘရိုကိုလီ ေတြထည့္လိုက္ပါတယ္။အားလံုးႏူးကာနီးရင္ေတာ့ cream အခဲထည့္ရပါတယ္။cream အခဲ အရည္ေပ်ာ္သြားရင္ေတာ့ ခ်ိဳခိ်ဳဆိမ့္ဆိမ့္အနံ ့ေမႊးေမႊးေလး
နဲ ့cream stew ေလးစားလို ့ရပါၿပီ....
Dressing the vegetables
Cream ဘူး
အထဲက cream ထုပ္
ႏြားႏုိ ့
စားလို ့ရၿပီေနာ္
8 comments:
အင္း လာစားသြားၿပီေနာ္ ဘာေတြမွန္းေတာ႔ မသိဘူး ညီမ ခ်က္ေကၽြးလို႕စားရတယ္
ခင္တဲ႔
ေရႊစင္
အထူးအဆန္းပဲေတာ့ တစ္ခါမွေတာ့ မစားဖူးဘူး။
စားဖူးခ်င္သားေတာ့။ စားသြားျပီေနာ္။
မဂၤလာပါ မိုမိုး..
ဟုတ္ပ.. စားဘူးဘို႕ ေနေနသာသာ ၾကားေတာင္ မၾကားဘူးဘူး :) :)...
စင္ကာပူကို ပါဆယ္ ပို႕ေပးလုိက္ပါလားဗ်ာ.... :) :)
ခင္မင္စြာျဖင့္
ကိုမ်ဳိး
စိတ္၀င္စားစရာပဲ။ စားၾကည့္ခ်င္တယ္။
အယ္ အမ စားေကာင္းလားဟင္ မစားဖူးဘူးေတာ႕ တေယာက္တည္းလုပ္စားရမွာလဲ ပ်င္းစရာၾကီးေနာ္ အဟီးးးးးးးးးးးး
စားေကာင္းမယ္႕ပံုပဲေနာ္ ရွလြတ္ ဂလု ပလပ္
မျကိူက္ဘူး။ဘူးသီးဟင္းခါးပဲျကိုက္တယ္။
မျကိုက္ဘူး။ဟီးဟီး
စားလုိ့ေကာင္းသလား
Post a Comment