Thursday 8 October 2009

ငါးငရုပ္သီးစိမ္းခ်က္


ငါးငရုပ္သီးစိမ္းခ်က္ 

ငါးကို ဆား၊ဆႏြင္း၊ငံျပာရည္တို ့နဲ ့အရင္ဆံုးနယ္ထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴကို မညက္တညက္ေလး ေထာင္းထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီနဲ ့ ငရုပ္သီးစိမ္းကိုလည္း လွီးထားပါတယ္။
အိုးထဲကို ဆီပါေလကာထည့္ၿပီးတည္ပါတယ္။
ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ ့ၾကက္သြန္နီကိုထည့္လိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ေတြ ႏြမ္းသြားရင္ ငါးထည့္၊ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီးတည္ပါတယ္။
ေရခမ္းသြားရင္ေတာ့ ငါးဟင္းကိုအရည္ေလးနဲ ့ခ်က္မွာမို ့ေရမ်ားမ်ားေလးထည့္၊ငရုပ္သီးစိမ္းေလးထည့္ၿပီးတည္ပါတယ္။
ေရေတြဆူလာၿပီး ကိုယ္လိုသေလာက္ေရက်န္ ၿပီ္ဆိုရင္စားလို ့ရပါၿပီ။
ဒီဟင္းေလးကေတာ့  ပူပူေလာေလာနဲ ့စပ္စပ္ေလးဆိုေတာ့ ေအးတဲ့ရာသီ္မွာခ်က္စားလို ့အဆင္ေျပပါတယ္ရွင္...






Type rest of the post here

9 comments:

စႏၵကူး said...

မိုးေရ..ဘာငါးတုန္း..
ၾကည့္ရတာ ငါသလဲထိုးလို..
အသားက်စ္မယ့္ပံုပဲ...
ဒီမွာေတာ့ ငါးရွားတယ္... မခ်က္တတ္တာလဲ ပါတယ္.. း)

ဝက္ဝံေလး said...

ဟယ္ စားေကာင္းမယ္႕ပံုပဲ ဟ ရွလြတ္ ဒါေပမယ္႔ ငါးဆုိရင္ ကုိင္ရတာ လက္ဝင္လို႕ မစားျဖစ္တာၾကာေပါ႕ တီတီတုိ႕အိမ္ျပန္ေရာက္မွ ခ်က္ခုိင္းရတယ္ ဟီးးးးးးးးးးး

စူးနွယ်လေး said...

ဒီလိုခ်က္ပံုမ်ဳိး ႀကိဳက္တယ္
ဆီမမ်ားပဲ အေရေသာက္ေလးမို႔

kiki said...

ဆီက်န္ ေရက်န္ ငါးဟင္းေလး နဲ့ ငရုတ္သီးစပ္ေလးက စားေကာင္းမဲ့ ပံုပဲေနာ္ .. ဘာငါးမ်ိဳးလဲဟင္ .. ပိန္ေရွ ေရွ နဲ့ ..အရုိးေကာ မ်ားလား ..
( ဟိ ထူးထူးဆန္းဆန္း ငါးနာမယ္ေတြ ေျပာရင္လဲ သိမွာ မဟုတ္ဖူး .. ..အရုိးထြင္ရလြယ္ရင္ေတာ့ ေကာင္းမွာ ..
ငါးရုိးစူးဖူးလို ့ အရုိးမ်ားတဲ့ငါးဆို ေၾကာက္စ္.. )

စိမ္း... said...

ေရခ်ိဳငါးမွ စားေကာင္းတာ ဒီကငါးေတြကခ်ိဳလည္းမခ်ိဳဘူး.. ေစ်းလည္းႀကီးတယ္ ခ်က္လည္းမခ်က္တတ္ဘူးဆိုေတာ့ ငါးဘက္ကိုမလွည့္ျဖစ္ဘူး နည္းေတာ့မွတ္ထားမယ္ အစ္မေရ စားလို႔ေတာ္ေတာ္ေကာင္းမယ့္ပံုပဲ... :)

Anonymous said...

မေရ................
ဖ်ားေနတာေနာ္..အဟင့္
အဲ့လိုေလးစားခ်င္လိုက္တာသိလား
လာပို ့ေပးေနာ္..........မမ

Angel Shaper said...

အားပါးးးးးးး မမိုးးးးးးးးး စားခ်င္လိုက္တာ ဗိုက္ဆာေနတာနဲ့ အေတာ္ပဲ။ ပလြတ္.. ရွလြတ္..

ကိုမ်ဳိး (အညာေျမ) said...

မဂၤလာပါ မိုးမိုး ေရ..

ငါးငရုပ္သီးစိမ္းခ်က္ ကေတာ့ အၾကိဳက္ဆံုးဟင္း တစ္ခုပါ။ ခဏခဏလဲ စားဘူးပါတယ္.. အေမ ခ်က္ေကၽြးတာေလ။ အခုေတာ့ အေမ နဲ႕လဲ အေ၀း တေနရာဆီမွာ ဆိုေတာ့ မစားရတာ ၾကာျပီ။


ခင္မင္စြာျဖင့္
ကိုမ်ဳိး

ျဖဴတုတ္ေလး said...

တခါမွ မစားဖူးဘူး မိုးရဲ့။ စမ္းၾကည့္ရမယ္။