သခြားသီးသုပ္
ျမန္မာျပည္မွာေတာ့ သခြားသီးအႀကီးႀကီးကို ထက္ျခမ္းျခမ္း အေစ့ေတြဖယ္ ဂ်စ္နဲ ့ျခစ္ၿပီး သုပ္ပါတယ္။
ဒီမွာေတာ့ သခြားသီးေသးေသးေလးေတြဘဲ ရွိပါတယ္၊သခြားသီးေလးေတြက စားလို ့ေတာ့ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္။
အေစ့ေလးေတြတည္ရံုေလးနဲ ့ကၽြတ္ကၽြတ္ခ်ိဳခ်ိဳေလးပါ။
သုပ္စားခ်င္လာတာတာနဲ ့သခြားသီးေလးေတြကို အခြံခြာၿပီး အေခ်ာင္းေလးေတြ ရေအာင္လွီးလိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီကို လွီးၿပီး ေရေဆး ထားပါတယ္။
ငရုပ္သီးစိမ္းေလးေတြလည္း ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။
ေျမပဲေလွာ္ကိုေတာ့ ေလးစိတ္ကြဲေလးေထာင္းထားပါတယ္။
စားေတာ့မယ္ဆိုရင္ လွီးထားတဲ့ သခြားသီး၊ၾကက္သြန္နီ၊ငရုပ္သီးစိမ္းထည့္၊ေထာင္းထားတဲ့ေျမပဲေလွာ္ထည့္၊ပုဇြန္ေျခာက္၊ငံျပာရည္၊အခ်ိဳမွုန္ ့ထည့္၊သံပုရာရည္ေလးညွစ္ၿပီး နယ္စားလိုက္ပါတယ္။
ပင္စိမ္းရြက္ေလးရွိရင္ေတာ့ ထည့္သုပ္လိုက္ရင္ ပိုၿပီးျပည့္စံုသြားမွာပါ၊
-
12 comments:
စားခ်င္စရာေလးပဲ
ေၾသာ္ လြယ္လြယ္ေလးပဲ ေနာ့ လုပ္စားဦးမွ
ေက်းဇူး မမ ေရ
ဟဲ ဟဲ စားခ်င္စရာေလးေနာ္ ရွလြတ္
မေရ.
ဒီလိုေလးသုပ္စားၾကည့္အံုးမွသိလား
ျမဴးထက္ ၁၀ ဆသာတယ္သိလား
လာသင္အံံုးမယ္သိလား
အသုပ္ေလးကစားစရာကြယ္။
အားလံုးကုန္ေအာင္သြယ္။
ျပန္ကာျပန္ကာလာမယ္ကြယ္။
စားခ်င္လိုက္တာ မမိုးရယ္။။။။။
သခြါးသီး သုပ္ေလးကစားခ်င္စရာေလး ကိုယ္လည္းသုပ္စားအုန္းမယ္ နည္းေပးတဲ့အတြက္ေက်းဇူးပါေနာ္
မဂၤလာပါ မိုးမိုး ေရ..
သခြားသီး ကိုေတာ့ သုပ္ျပီး မစားဘူးဘူး။ ဒီမွာေတာ့ သခြားသီးကို ခဏခဏ စားျဖစ္တယ္.. ျမန္မာ ဆိုင္ေတြ မွာ သခြားသီးကို လွီးျပီး ေပးထားလို႕ေလ..
သုပ္ျပီး စားၾကည့္အံုးမယ္..
ခင္မင္စြာျဖင့္
ကိုမ်ဳိး
စားခ်င္ထွာ
စိမ္းစိမ္းေလးပါလား...
အသုပ္စိမ္းေလးေတြဆိုအကုန္ၾကိဳက္..
မိုးလွီးထားတာအေခ်ာင္းရွည္ေလးေတြလွတယ္..
း)
သခြားသီးသုပ္ၾကိဳက္တယ္ ဒီလိုသုတ္တာမစားဖူးေသးဘူး သုတ္စားၾကည့္ဦးမယ္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ :)
သခြားသီးသုပ္ ႀကိဳက္တယ္။ ဘယ္လိုသုပ္သုပ္ သခြားသီးသုပ္ဆိုႀကိဳက္တယ္။
ႀကည့္ရတာ လွလည္းလွတယ္။ စားခ်င္စရာေကာင္းတယ္။
ၿပည္ဖက္က မိတ္ေဆြေတြကေတာ့ ငါးခူမီးကင္ ဒါမွ မဟုတ္ ငါးဟင္းထဲက တတံုးနွစ္တံုး အသားႏႊင္ထည့္သုပ္ ႀကတယ္။သိတ္ေကာင္းပဲ။
မိုးေတာ့ေအးေနၿပီ။ ေနပြင့္တဲ့ရက္ သုပ္စားအုန္းမယ္။
မအယ္
Post a Comment