Friday, 2 October 2009

ေရသရဲဟင္း(ေရဘဝဲဟင္း)

ေရသရဲဟင္း(ေရဘဝဲဟင္း)

ေရသရဲကို ဒီမွာေတာ့ အေကာင္လိုက္ေတြေရာင္းတာလည္း ရွိပါတယ္။

အေကာင္လိုက္ဝယ္မယ္ဆိုရင္ မကုန္ႏိုင္တာက တစ္ေၾကာင္း၊ေစ်းႀကီးတာက တစ္ေႀကာင္း၊

ေပ်ာ့စိစိနဲ ့အူယားစရာျဖစ္ေနတာက တစ္ေၾကာင္း.......

အေႀကာင္းအမ်ဳိးမ်ိဳးနဲ ့ လက္တံတစ္ခုရဲ ့ထိပ္ဖ်ားပိုင္းေလးကို ဝယ္လာခဲ့တာပါ။

အဲဒါေလးကိုေတာင္ ယန္း၆၆၀ ေပးရပါတယ္၊ျမန္မာေငြနဲ ့ဆိုရင္ ၇၀၀၀ေလာက္က်မွာေပါ ့။





ဒီမွာပစၥည္းအားလံုးက ေစ်းႀကီးတယ္ေလ၊စဥ္းစားမိရင္ စားခ်င္စရာေတာင္မေကာင္းေတာ့ပါဘူး။

ကၽြန္မရဲ ့အမ်ိဳးသားက ေျခေလးေခ်ာင္းသားမစားေလေတာ့ ၾကက္သား၊ၾကက္ဥနဲ ့seafoodေတြဘဲ ခ်က္စားရတယ္ေလ။

ၾကက္သားနဲ ့ၾကက္ဥကေစ်းသက္သာေတာ့ ခဏခဏခ်က္စားျဖစ္တယ္ေလ။

ေရသရဲကေတာ့ သူ ့အႀကိဳက္ေပမဲ ့တစ္ခါတစ္ရံေလးမွ ခ်က္ေကၽြးတာေပါ ့ေနာ္...

ပထမဆံုး ေရေဆးၿပီး လွီးလိုက္ပါတယ္၊ၿပီးရင္ေတာ့ ဆား၊ဆႏြင္း၊အခ်ိဳမွုန္ ့တို ့နဲ ့နယ္ထားလိုက္ပါတယ္။

ဂ်င္း၊စပါးလင္တို ့ကို ေထာင္းထားပါတယ္။

ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီနဲ ့ငရုပ္သီးကို ေရာေထာင္းထားလိုက္ပါတယ္။

ဆီအိုးတည္ၿပီး ငရုပ္သီးဆီသတ္ပါတယ္။

ငရုပ္သီးဆီသတ္က်က္ရင္ေတာ့ ေရသရဲထည့္၊ဂ်င္း၊စပါးလင္ထည့္၊ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီး တည္ထားပါတယ္။

ေရခမ္းသြားရင္ ေရနည္းနည္းထပ္ထည့္ၿပီးတည္ပါတယ္။

 ဆီပ်ံကာနီးေလးမွာေတာ့ မဆလာေလးခတ္ၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္ရွင္.



သံုးေဆာင္သြားၾကပါဦးရွင္....

12 comments:

ကိုမ်ဳိး (အညာေျမ) said...

မဂၤလာပါ မိုးမိုး ေရ..

ဟုတ္တယ္ဗ်.. ေရဘ၀ဲက ဒီမွာလဲ ေစ်းၾကီးတယ္.. ျပီးေတာ့ ဘယ္လိုလုပ္ စားရမယ္ဆုိတာလဲ မသိေတာ့ တခါမွ မစားဘူး ဘူးေလ။
အခုေတာ့ နည္းသိသြားျပီ ဆိုေတာ့ ၀ယ္ျပီး လက္တည့္စမ္းျပီး ခ်က္ၾကည့္အံုးမွ။

ေက်းဇူးပါ မိုးမိုးေရ..
ခင္မင္စြာျဖင့္
ကိုမ်ဳိး

စႏၵကူး said...

မိုးေရ... ေရဘ၀ဲေတာ့ မစားရဲဘူး...
ပံုၾကည့္တာနဲ႕ေၾကာက္ေနတာ...
အရသာ ေျပာျပေလ..သိခ်င္လို႕။

စိမ္း... said...

အယ္... ဒီလိုဆိုေတာ့လည္း လြယ္သားဟ...
စားၾကည့္ဖူးဘူး... ေကာင္းလားဟင္... ?

ဝက္ဝံေလး said...

ဟယ္ေၾကာက္တယ္ စားေတာ႔ဘူးေနာ္ ဟိဟိ

ျဖဴတုတ္ေလး said...

မိုးေရ...ေရဘဝဲေတာ့မစားရဲလို႕ ... ေနာက္တင္မဲ့ဟင္းကို ေစာင့္ေနတယ္။

Anonymous said...

မေရ......
ရံုေလးေတာ့ၾကိဳက္တယ္
ဒါေပမဲ့ လက္ေတြမစားရဲဖူးသိလား
အေသးစားေလးေတြပဲစားတာ

Vista said...

လက္ေတြအၾကိဳက္ဆံုးပဲ ဟိ

kiki said...

မဆလာနံ ့သင္းတဲ ့ေရဘဝဲ ဟင္းေတာ့ တခါမွ မစားဖူးေသးပါ ။ ၾကည္ ့ရတာ စားေကာင္းမဲ ့ ပံုပဲေနာ္ ။
ရုိးရာ ဟင္းအေနနဲ့ ဂ်ပန္စတိုင္လ္ က်ေတာ့ေရာ ဘယ္လိုခ်က္ၾကတာလဲ ။ ခု ခ်က္သလို အတူတူပဲလား ဟင္..
ဟီးးး ။ ဒီက စီလုပ္ေတြ ခ်က္က်တာေတာ့ အျဖဴထည္ၾကီးဘဲေလ ..ဂ်င္းဖတ္ေတြလွီးထဲ့ျပီးၾကက္သြန္မိတ္အေခ်ာင္းလိုက္။။။ း(
ခ်က္ေတာ့ မခ်က္တတ္။။
စားပဲ စားတတ္ပါ၏ ။။

သြားရည္က် သြားတယ္ ...

moemoestar said...

ကိုမ်ိဳးေရ...ခ်က္စားၾကည့္ေနာ္။
ကူးကူးနဲ ့စိမ္းေရ...squidအေကာင္ႀကီးႀကီးရဲ ့အသားလိုဘဲထုတ္ထုတ္ေလးနဲ ့စားေကာင္းတယ္သိလား။
ဝက္ဝံေလးနဲ ့ျဖဴတုတ္ေလးက ေရသရဲေၾကာက္လား???
ျမဴးေလးက အေကာင္ႀကီးရင္မစားရဲဘူးေပါ့ေနာ္...
ဟုတ္တယ္ေနာ္ vista...
ကိကိေရ...ဂ်ပန္ဟင္းေတြကခ်ိဳရဲရဲေတြခ်ည္းဘဲမို ့
ဗမာစတိုင္ဘဲခ်က္စားပါတယ္...

moemoestar said...

ကိုမ်ိဳးေရ...ခ်က္စားၾကည့္ေနာ္။
ကူးကူးနဲ ့စိမ္းေရ...squidအေကာင္ႀကီးႀကီးရဲ ့အသားလိုဘဲထုတ္ထုတ္ေလးနဲ ့စားေကာင္းတယ္သိလား။
ဝက္ဝံေလးနဲ ့ျဖဴတုတ္ေလးက ေရသရဲေၾကာက္လား???
ျမဴးေလးက အေကာင္ႀကီးရင္မစားရဲဘူးေပါ့ေနာ္...
ဟုတ္တယ္ေနာ္ vista...
ကိကိေရ...ဂ်ပန္ဟင္းေတြကခ်ိဳရဲရဲေတြခ်ည္းဘဲမို ့
ဗမာစတိုင္ဘဲခ်က္စားပါတယ္...

moemoestar said...

ကိုမ်ိဳးေရ...ခ်က္စားၾကည့္ေနာ္။
ကူးကူးနဲ ့စိမ္းေရ...squidအေကာင္ႀကီးႀကီးရဲ ့အသားလိုဘဲထုတ္ထုတ္ေလးနဲ ့စားေကာင္းတယ္သိလား။
ဝက္ဝံေလးနဲ ့ျဖဴတုတ္ေလးက ေရသရဲေၾကာက္လား???
ျမဴးေလးက အေကာင္ႀကီးရင္မစားရဲဘူးေပါ့ေနာ္...
ဟုတ္တယ္ေနာ္ vista...
ကိကိေရ...ဂ်ပန္ဟင္းေတြကခ်ိဳရဲရဲေတြခ်ည္းဘဲမို ့
ဗမာစတိုင္ဘဲခ်က္စားပါတယ္...

ေမာင္မိုး said...

ကြ်န္ေတာ္တို႔ဆီမွာေတာ႔ ေရေမ်ာက္လို႔ေခၚတယ္ဗ်။ အရင္ျပဳတ္လိုက္တယ္။ ျပီးမွ ပါးပါးလွီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီး၊ ငပိမီးကင္နည္းနည္း၊ဆီနည္းနည္းနဲ႔ သုပ္တယ္။ ျပီးရင္နံနံပင္ေလးထည္႔လိုက္ေပါ႔။ ဟဲ..ဟဲ..အရက္နဲ႔ဆိုလည္းသိပ္လိုက္တာေပါ႔ဗ်ာ.။