Tuesday, 29 September 2009

ဝဥသုပ္ႏွင့္ငါးဥခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္

ဝဥသုပ္

သာမညေတာင္ ေရာက္ဖူးၾကသူတိုင္း ဝဥသုပ္ကိုသိၾကမွာပါ။
သာမညဆရာေတာ္ ရွိစဥ္က ဆရာေတာ္ကိုဖူးဖို ့အတြက္လူေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား သာမညေတာင္ကိုသြားတတ္ၾကပါတယ္။
သာမညေတာင္မွာက သတ္သတ္လြတ္ဘဲ စားရတယ္ေလ။
ဆရာေတာ္ၾကီးေကၽြးတဲ့ သတ္သတ္လြတ္ဟင္းနဲ ့ထမင္းကို မစားဘဲ ထမင္းဆိုင္မွာ
ဝယ္စားမယ္ဆိုရင္လည္း သတ္သတ္လြတ္ဟင္းဘဲေရာင္းၾကပါတယ္။
ထမင္းဆိုင္ေတြမွာမပါမျဖစ္တဲ့ဟင္းကေတာ့ ဝဥသုပ္ဘဲျဖစ္ပါတယ္။
ရန္ကုန္ကေစ်းေတြမွာလည္း ေရာင္းၾကပါတယ္။
ဝဥဆိုေပမဲ့ အညိဳေရာင္အတံုးႀကီးပါ။
ကိုယ္သြားဝယ္မွ လိုသေလာက္ကို လွီးေပးတာပါ။
အရင္ဆံုး ဝဥကို အေသးေလးေတြလွီး ၊အိုးထဲထည့္ၿပီး နည္းနည္းက်ံဳ ့သြားေအာင္ေလွာ္ရပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴကိုလည္း ဆီခ်က္ခ်က္ထားပါတယ္။
ေဂၚဖီနဲ ့ၾကက္သြန္နီကိုလည္းပါးပါးလွီးၿပီးေရေဆးထားပါတယ္။
ငရုပ္သီးစိမ္းေလးလည္းပါးပါးလွီးထားပါတယ္။
စားေတာ့မယ္ဆိုရင္ ဝဥ၊ေဂၚဖီ၊ၾကက္သြန္နီ၊ငရုပ္သီးစိမ္းထည့္။
ပဲမႈန္ ့၊အခ်ဳိမႈန္ ့၊ဆားထည့္၊သံပုရာရည္ညွစ္၊ဆီခ်က္ကေလးဆမ္းၿပီး နယ္စားရံုပါဘဲ။
ထမင္းၿမိန္ေစတဲ ့သတ္သတ္လြတ္ဟင္းတစ္ခြက္ပါရွင္...








ငါးဥခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္
ငါးဥကို ဆား၊ဆႏြင္းနယ္ၿပီး အရင္ဆံုးျပဳတ္ထားလိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီနဲ ့ငရုပ္သီးေထာင္းၿပီး ဆီသတ္လိုက္ပါတယ္။
ဆီသတ္ထားတဲ့ထဲကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးပါးပါးလွီးထည့္၊ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီးတည္ထားပါတယ္။
ေရခမ္းၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြလိတ္သြားရင္ ျပဳတ္ထားတဲ့ငါးဥထည့္၊ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီးတည္ပါတယ္။
ဆီပ်ံကာနီးမွာ ငရုပ္သီးစိမ္းေလးခတ္ၿပီး ၊ဆီပ်ံရင္ေတာ့စားလို ့ရပါၿပီရွင္...



5 comments:

ဝက္ဝံေလး said...

ႈဝဥ ဆုိတာ ပဲေသြးကုိ ေျပာတာလား ဟုတ္လား မသိလို႕ေနာ္ ဟိဟိ
သတ္သတ္လြတ္ သိပ္မစားဘူး ဒါေၾကာင္႔ ငါးဥခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ပဲ စားသြားတယ္သိလား ဘုိင္ တာ႔တာ

စိမ္း... said...

ေအာင္မေလး ၀ဥတဲ့ ရွလြတ္ လြမ္းလိုက္တာ... ဒီမွာလဲ ရွိဘူး... :P

Angel Shaper said...

၀ါးးးးးးးး ၀က္ေနာ္ ၀ဥဆိုတာ ၀က္ဥ ဟိိဟိ။
မမိုးေရ... လာစားတယ္ဗ်ာ။။ ပလြတ္ ပလပ္။။ဟဲဟဲ

ျဖဴတုတ္ေလး said...

ဝဥသုပ္ေတာ့ ျဖဴတုတ္တခါမွ မစားဖူးဘူး။ ငါးဥခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ေတာ့ အရမ္းၾကိဳက္။

littletaster said...

အဲဒိ၀ဥသုပ္စားခ်င္တယ္.. :(