Saturday, 12 September 2009

ငါးဥခ်က္နဲ ့မုန္လာပင္ေပါက္ဟင္းရည္

ငါးဥခ်က္

ဂ်ပန္ေတြ ဆူရွီးလုပ္စားတဲ့ ငါးဥကို ကၽြန္မကေတာ့ ဗမာဟင္း ခ်က္စားလိုက္ပါတယ္။
ပထမဆံုး ငါးဥကို ဆား၊ဆႏြင္း နယ္ၿပီး ေရနည္းနည္းနဲ ့ျပဳတ္ထားပါတယ္။
ဟင္း၂အိုးစာအတြက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ငရုပ္သီး ေရာေထာင္းထားလိုက္ပါတယ္။
ဆီအိုးတည္ထားၿပီး ဆီပူလာရင္ ေထာင္းထားတဲ့ ငရုပ္သီးကို ထည့္ေမႊေပးပါတယ္။
ငရုပ္သီးက စိမ္းနံ ့ေပ်ာက္ၿပီဆိုရင္ မုန္လာပင္ေပါက္ဟင္းအတြက္ ငရုပ္သီးဆီသတ္ နည္းနည္းခပ္ထားပါတယ္။
က်န္တဲ့ငရုပ္သီးထဲကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးလွီးထည့္ ၊ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီးတည္ထားပါတယ္။
ေရခမ္းသြားၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြ လိတ္သြားရင္ ျပဳတ္ထားတဲ့ငါးဥထည့္၊ဂ်င္းေလးနည္းနည္းေထာင္းထည့္၊ေရနည္းနည္းထည့္တည္ထားၿပီးဆီပ်ံကာနီးမွာ ငရုပ္သီးစိမ္းေလးခတ္လိုက္ပါတယ္။
ခ်က္ၿပီးခ်ိန္မွာ ငါးဥက စားေတာ္ပဲျပဳတ္ေလးနဲ ့တူေနလို ့ ပဲျပဳတ္စားခ်င္စိတ္္ေပါက္သြားပါတယ္။





 မုန္လာပင္ေပါက္ဟင္းရည္

ငါးကိုေရေဆးၿပီး ဆား၊ဆႏြင္း၊အခ်ဳိမွုန္ ့၊ငံျပာရည္နဲ ့နယ္ထားပါတယ္။
မုန္လာပင္ေပါက္ေလးေတြကိုလည္းအျမစ္ေလးေတြျဖတ္ၿပီးေရေဆးထားပါတယ္။
ဟင္းခ်က္မဲ့အိုးထဲကို ငရုပ္သီးဆီသတ္၊ငါး၊ဂ်င္းအနည္းငယ္ေထာင္းထည့္၊ေရနည္းနည္းထည့္ျပီးတည္ထားပါတယ္။
ေရခမ္းသြားရင္ ေရထပ္ထည့္တည္ပါတယ္၊အရည္ေသာက္ေလး ခ်က္မွာမို ့ ေရမ်ားမ်ားေလးထည့္ပါတယ္။
ေရဆူလာရင္ေတာ့ မုန္လာပင္ေပါက္ေလးထည့္၊နံနံပင္၊ငရုပ္သီးစိမ္းေလးခတ္ၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။


9 comments:

Yu Ya said...

ပထမဦးဆံုးေရာက္လာၿပီး ဟင္းေတြကုိ အ၀တြယ္သြားတယ္ အစ္မေရ..

ေနာက္လူေတြအတြက္ ရွိေတာ့၀ူး... အဟီး

yu ya

subuueain said...

ႈငါးဥေလးက တစ္မ်ိဳးေလးေနာ္။ ဒီကဟာေတြနဲ့ မတူသလိုဘဲ။ မုန္လာပင္ေပါက္က မုန္လာဥအၿဖဴအပင္လားဟင္။ မသိလို့.. :))

moe moe said...

ကိုယုယ.လာလည္တာေက်းဇူးပါေနာ္...
စုဘူးေရ.မုန္လာပင္ေပါက္က
မုန္လာဥအျဖဴပင္လိုဘဲ၊ဒါေပမဲ့အရြက္က
မုန္လာဥပင္ေလာက္မႀကီးဘူး၊ဥလည္းမပါဘူး
သူကအရြက္ဘဲစားတဲ့မ်ိဳးေလ၊ဥမဥဘူး။

ဝက္ဝံေလး said...

ေအာင္မာ နာ ခ်က္ထားတာေတြပါ တင္လုိက္ရမလား ဟိဟိ စ တာ ရွလြတ္ ကိုယုယ ၾကီး ဦးသြားေတာ႔ မ်ားက ဘာစားရမွာလဲလုိ႕ မရဘူးကြာ... ေနာက္အသစ္တခု ခ်က္ ဟြင္းးးး ဟိဟိ

စႏၵကူးေမ said...

မိုးမိုးေရ... ငါးဥေရာ.မုန္လာပင္ေပါက္ဟင္းရည္ ေလးပါ အရမ္းလိုက္ဖက္ညီပီး ၾကိဳက္တဲ့ ဟင္းမယ္ေလးပါ.. ငါးဥေလးကအရမ္းလွတယ္ေနာ္..ဘာငါးဥလဲ မသိ.. း)

moe moe said...

ဝက္ဝံေလးေရ.ဟင္းအသစ္ခ်က္ေကၽြးမယ္ေနာ္...
ကူးကူးေရ.ဘာငါးဥမွန္းေတာ့မသိ...
စားလို ့ေတာ့ေကာင္းတယ္...
ေတာ္ခ်က္ေနာ္...

စိမ္း... said...

ေကာင္းမယ့္ပံုပဲေနာ္...

Anonymous said...

အိမ္မွာလဲ ငါးသေလာက္ဥခ်က္တယ္
ဒါေပမဲ့ စားသြားမယ္ေနာ္.............မမ

စူးႏြယ္ said...

မုန္လာပင္ေပါက္ ခ်ဥ္ရည္ အရမ္းႀကိဳက္တယ္
ျပဳတ္ၿပီး တုိ႔စားရတာလည္း ႀကိဳက္တယ္
ငါးဥခ်က္နဲ႔ လိုက္မွလိုက္