ငါးဆီၿပန္
ငါးကို အေနေတာ္အပိုင္းေလးေတြပိုင္းၿပီး ဆား၊ဆႏြင္း၊အခ်ဳိမႈန္ ့၊ငံျပာရည္တို ့နဲ ့နယ္ထားလိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ငရုပ္သီးေထာင္းၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။
ငရုပ္သီးစိမ္းနံ ့ေပ်ာက္ၿပီး အနံ ့ေလးေမႊးလာရင္ ငါးထည့္၊ဂ်င္းေထာင္းထည့္၊ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီးတည္ပါတယ္။
ေရခမ္းသြားရင္ ေရနည္းနည္းထပ္ထည့္ တည္ထားၿပီး ဆီျပန္ကာနီးမွာ နံနံပင္၊ငရုပ္သီးစိမ္း ထည့္ၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္.....
မုန္လာခ်ဥ္ရည္
မုန္လာဥကိုအခြံခြာၿပီး အပိုင္းေလးေတြ ပိုင္း၊ အရြက္ကိုလည္း အရင့္ေတြဖယ္ၿပီး အႏုေလးေတြကိုပိုင္းၿပီး ေရေဆးထားပါတယ္။
ခ်က္မဲ့အိုးထဲကိုမုန္လာဥနဲ့အရြက္ေတြထည့္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးလွီးထည့္၊ငါးဆီျပန္ထည့္၊ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီးတည္ထားပါတယ္။
အရြက္ေတြႏြမ္းသြားရင္ မက်ီးသီးေလးနည္းနည္းကို ေရေဖ်ာ္ၿပီးထည့္ပါတယ္။
ေရဆူလာရင္ အေပါ့၊အငံၿမည္း၊နံနံပင္၊ငရုပ္သီးစိမ္းေလးခတ္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္.....
" မင်း အားမငယ်နဲ့ မင်းနဲ့အတူငါရှိတယ် "
-
အနောက်က ဆင်ထိန်းက တကယ်တော့ ဆင်ကြီးကို တွန်းတင်နိုင်တဲ့ခွန်အားလည်းမရှိသလို
တွန်းတင်ပေးနေတာလည်းမဟုတ်ဘူး
နောက်မှာ သူ့လက်တင်ပြီး " မင်းအနောက်မှာ ငါရှိတယ်
အ...
2 years ago
7 comments:
ငါးဟင္းကေကာင္းမဲ့ပံုဘဲ။အဲဒါ ဘာငါးလဲ
Lemon glass ေရာထည့္ေသးလား
မေရ...............
မေရးးးးးးးးးလာစားတယ္သိလား
ခ်ဥ္ရည္ ဟင္းေလးကေသာက္ခ်င္စရာေလး
ပင္လယ္ငါး
ငါးဟင္းနဲ႔ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း သိပ္ႀကိဳက္တယ္။ ပထမဆံုးလာလည္ၿပီး ကိုယ္ႀကိဳက္တဲ့ ဟင္းနဲ႔ တိုးသြားလို႔ ဝမ္းသာလိုက္တာ =)
မမKOM ေၿပာတာအမွန္ဘဲ..ပင္လယ္ငါးတစ္မ်ဳိးပါ..
Lemon glass မထည့္ပါ..........
စားခ်င္တာ ရွလြတ္.
Post a Comment