Sunday 6 September 2009

ငါးဆီၿပန္ နဲ ့မုန္လာခ်ဥ္ရည္

ငါးဆီၿပန္

ငါးကို အေနေတာ္အပိုင္းေလးေတြပိုင္းၿပီး ဆား၊ဆႏြင္း၊အခ်ဳိမႈန္ ့၊ငံျပာရည္တို ့နဲ ့နယ္ထားလိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ငရုပ္သီးေထာင္းၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။
ငရုပ္သီးစိမ္းနံ ့ေပ်ာက္ၿပီး အနံ ့ေလးေမႊးလာရင္ ငါးထည့္၊ဂ်င္းေထာင္းထည့္၊ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီးတည္ပါတယ္။
ေရခမ္းသြားရင္ ေရနည္းနည္းထပ္ထည့္ တည္ထားၿပီး ဆီျပန္ကာနီးမွာ နံနံပင္၊ငရုပ္သီးစိမ္း ထည့္ၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္.....



မုန္လာခ်ဥ္ရည္
မုန္လာဥကိုအခြံခြာၿပီး အပိုင္းေလးေတြ ပိုင္း၊ အရြက္ကိုလည္း အရင့္ေတြဖယ္ၿပီး အႏုေလးေတြကိုပိုင္းၿပီး ေရေဆးထားပါတယ္။
ခ်က္မဲ့အိုးထဲကိုမုန္လာဥနဲ့အရြက္ေတြထည့္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးလွီးထည့္၊ငါးဆီျပန္ထည့္၊ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီးတည္ထားပါတယ္။
အရြက္ေတြႏြမ္းသြားရင္ မက်ီးသီးေလးနည္းနည္းကို ေရေဖ်ာ္ၿပီးထည့္ပါတယ္။
ေရဆူလာရင္ အေပါ့၊အငံၿမည္း၊နံနံပင္၊ငရုပ္သီးစိမ္းေလးခတ္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္.....


7 comments:

Steve Evergreen said...

ငါးဟင္းကေကာင္းမဲ့ပံုဘဲ။အဲဒါ ဘာငါးလဲ

Steve Evergreen said...

Lemon glass ေရာထည့္ေသးလား

ျမဴးသွ်ရီ said...

မေရ...............

မေရးးးးးးးးးလာစားတယ္သိလား
ခ်ဥ္ရည္ ဟင္းေလးကေသာက္ခ်င္စရာေလး

khin oo may said...

ပင္လယ္ငါး

မယ္႔ကိုး said...

ငါးဟင္းနဲ႔ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း သိပ္ႀကိဳက္တယ္။ ပထမဆံုးလာလည္ၿပီး ကိုယ္ႀကိဳက္တဲ့ ဟင္းနဲ႔ တိုးသြားလို႔ ဝမ္းသာလိုက္တာ =)

moemoestar said...

မမKOM ေၿပာတာအမွန္ဘဲ..ပင္လယ္ငါးတစ္မ်ဳိးပါ..
Lemon glass မထည့္ပါ..........

khin oo may said...

စားခ်င္တာ ရွလြတ္.