Saturday, 26 September 2009

နန္းႀကီးသုပ္

နန္းႀကီးသုပ္

ဒီေန ့ေတာ့ ထမင္းမခ်က္ေတာ့ဘဲ နန္းႀကီးသုပ္ သုပ္စားပါတယ္။
ၾကက္သားကို ေသးေသးလွီးၿပီး ဆား၊ဆႏြင္း၊အခ်ိဳမႈန္ ့၊ငံျပာရည္တို ့နဲ ့နယ္ထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ငရုပ္သီးတို ့ကို ေရာေထာင္းထားပါတယ္။
ဆီအိုးတည္ထားၿပီး ဆီပူလာရင္ ေထာင္းထားတာေတြ ထည့္လိုက္ပါတယ္။
ငရုပ္သီး အနံ ့ေလးသင္းလာရင္ ၾကက္သားထည့္၊ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီး တည္ထားပါတယ္။
ေရခမ္းသြားရင္ ေရထပ္ထည့္တည္ၿပီး ဆီက်န္ေရက်န္ အေနေလးခ်က္ထားပါတယ္။
ၾကက္ဥကို ျပဳတ္ၿပီး လွီးထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးၿပီး ေရေဆးထားပါတယ္။
စားေတာ့မယ္ဆိုမွ မုန္ ့ဖတ္၊ၾကက္သားဟင္း၊ၾကက္သြန္နီ၊ပဲမႈန္ ့ထည့္၊သံပုရာရည္ညွစ္ၿပီး နယ္လိုက္ပါတယ္။
နယ္ၿပီးရင္ေတာ့ ၾကက္ဥျပဳတ္ေလးထည့္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။



 

 

 

 
နန္းႀကီးသုပ္ေလးနယ္ေပးထားတယ္...စားသြားေနာ္...

7 comments:

ကိုမ်ဳိး (အညာေျမ) said...

မဂၤလာပါ မိုးမိုး ေရ..

အားေပးစရာေတြ စားစရာေတြ မ်ားလာျပီး စားခ်င္တာေတြလဲ မ်ား မ်ား လာတယ္ေနာ္...

တစ္ခုခု ခ်က္ျပီးျပီ ဆိုရင္လဲ အထုပ္ေလး ထုတ္ျပီး က်ေနာ့ဆီကို ပို႕ေပးအံုး...

ဘယ္ေလာက္ေ၀းေ၀း ပို႕ခ်င္ရင္ အနီးေလးပါေနာ္...

ခင္မင္စြာျဖင့္
ကိုမ််ိး

Anonymous said...

နန္းၾကီးသုပ္ ၂ပြဲေပးပါရွင့္
ဟီ ဟီ တပြဲ နဲ႔မေလာက္လို ့ေလ

Angel Shaper said...

စားခ်င္တယ္။ စားခ်င္တယ္။
ဗိုက္ဆာဆာနဲ့ အကုန္စားသြားတယ္။

ဝက္ဝံေလး said...

နန္းၾကီးသုပ္ ဟြန္းးး စားခ်င္ေအာင္ လုပ္ျပန္ျပီ ကုိယ္႔ဟာကုိယ္သုပ္ စားမယ္

စူးနွယ်လေး said...

နန္းႀကီးဆို ႀကိဳက္တယ္

subuueain said...

ၾကိဳက္တယ္ မမိုးမိုးေရ.. အမ်ိဳးမ်ိဳးကိုသြားရည္က်ေအာင္လုက္ေနပါလား :))

ျဖဴတုတ္ေလး said...

နန္းဂ်ီးသုတ္ကိုအရမ္းၾကိဳက္တယ္မိုးေရ