ရုံးပတီသီးကို ေရေဆးၿပီး အပိုင္းေလးေတြ ပိုင္းထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။
ခ်က္မဲ့အိုးထဲကို ရံုးပတီသီး၊ၾကက္သြန္နီ၊ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္ ့၊ဆီ၊ဆားထည့္၊ ေရေလးနည္းနည္းထည့္၊အဖံုးအုပ္ၿပီး တည္ ပါတယ္။
ေရထည့္တာမ်ားသြားရင္ ရံုးပတီသီးေတြ ခၽြဲၿပီး စားမေကာင္းလို ့ေရနည္းနည္းဘဲထည့္ပါတယ္။
ေရခမ္းသြားရင္ စားဖို ့အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ.......
Seafoodခ်ဥ္စပ္
Seafood ကို အသားထြင္ ေရေဆးၿပီး ဆား၊အခ်ဳိမႈန္ ့နယ္ထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊နီနဲ ့ငရုပ္သီးမ်ားမ်ားေလးေရာေထာင္းထားပါတယ္။
အိုးထဲမွာ ဆီထည့္တည္ထားၿပီး ဆီပူလာရင္ ငရုပ္သီးေထာငး္ထားတာထည့္တည္လိုက္ပါတယ္။
ငရုပ္သီးက အစိမ္းနံ ့ေပ်ာက္သြားၿပီဆိုရင္ေတာ့ seafood ထည့္၊ဂ်င္းေထာင္းထည့္၊ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီးတည္ထားပါတယ္။
ေရခမ္းသြားရင္ မက်ီးမွည့္ေလးေဖ်ာ္ထည့္၊ငရုပ္သီးစိမ္းေလးလွီးထည့္ တည္ထားၿပီး ဆီျပန္လာရင္ မဆလာေလးခတ္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။
မဆလာနံ ့ေမႊးေမႊးေလးနဲ ့seafood ခ်ဥ္စပ္ဟင္းေလးသံုးေဆာင္သြားပါေနာ္....
7 comments:
ေကာင္းပါ၏
ေကာင္း၏
စား၏
ျပန္၏
ခင္တဲ့
ျမဴးေလး
သုံေဆာင္သြားပါတယ္။ ေကာင္းလုိက္တာရွင္။ ခ်က္စားၾကည္႔အုံးမယ္။
ခ်ဥ္စပ္လုပ္ထားတာလား..
အဲ႔ shellအၾကီးၾကီးေတြကို ေၾကာက္လို႔ မစားရဲဘူး.. ခုလို မဆလာႏိုင္ႏိုင္နဲ႔ေတာ႔ ျမည္းၾကည္႔အခ်င္သား.. မစားဖူးေသးဘူး။
ဟယ္ ဂလိုဆိုေတာ့လည္း အလြယ္သားဟ... ဟီဟိ လုပ္စားဦးမွ ....
မေရာက္ျဖစ္တာၾကာပီ..အကုန္ငမ္းသြားတယ္ေနာ္..
seafood ေတာ့ တစ္သက္တစ္ခါ စားဖူးသည္ရွိေအာင္ စားၾကည့္အံုးမယ္.. း)
war tiee open twar tae :P
Post a Comment