Sunday, 20 September 2009

ငါးဆားနယ္ခ်က္၊ပဲျပားႏွင့္မုန္ညွင္းခ်ဥ္သုပ္္

ငါးဆားနယ္ခ်က္

ပထမေန ့မွာ ငါးကို ေရမေဆးဘဲ ဆားမ်ားမ်ားေလးနဲ ့ နယ္ထားလိုက္ပါတယ္။
ေနာက္ေန ့က်မွ ငါးကို ေရစင္စင္ေဆးၿပီး ဆႏြင္းမွုန္ ့၊အခ်ဳိမွုန္ ့တို ့နဲ ့နယ္ထားလိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီနဲ ့ငရုပ္သီးကို ေရာေထာင္းထားပါတယ္။
ဆီအိုးတည္ထားၿပီး ဆီပူလာရင္ ေထာင္းထားတာေတြ ထည့္လိုက္ပါတယ္။
ငရုပ္သီးက အစိမ္းနံ ့ေပ်ာက္ၿပီး အနံ ့ေလးသင္းလာရင္ ငါးထည့္၊ဂ်င္းေထာင္းထည့္၊ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီးထည္ထားပါတယ္။
ေရခမ္းသြားရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလွီးထည့္၊ငရုပ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီးထည့္၊ေရထပ္ထည့္ၿပီးတည္ပါတယ္။
ဆီက်န္ေရက်န္ေလးျဖစ္ရင္ စားလို ့ရပါၿပီ။
ငါးဆားနယ္ဟင္းက ငရုပ္သီးစပ္စပ္ေလးမွ စားလို ့ေကာင္းလို ့ ငရုပ္သီးမ်ားမ်ားေလးနဲ ့ ခ်က္ထားပါတယ္။








ပဲျပားႏွင့္မုန္ညွင္းခ်ဥ္သုပ္

ဒီက မုန္ညွင္းခ်ဥ္ ready made ထုပ္ကေလးဝယ္လာျဖစ္တာနဲ ့ပဲျပားေလးနဲ ့ေရာၿပီးသုပ္စားလိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီေလးပါးပါးလွီး၊ပဲျပားေလးေသးေသးလွီး၊အခ်ဳိမွုန္ ့၊ပဲမွုန္ ့၊ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္ ့၊ဆီခ်က္ကေလးထည့္ၿပီးနယ္စားလိုက္ပါတယ္။







Type rest of the post here

10 comments:

ကိုမ်ဳိး (အညာေျမ) said...

မဂၤလာပါ မိုးမိုး ေရ...

ဂဏန္း ခ်က္ကေတာ့ ရွယ္ပါပဲ တဲ့... အိမ္မွာ အတူေန သူငယ္ခ်င္းေတြက ေျပာတယ္။

ဘီယာေလး ေသာက္လိုက္.. ဂဏန္းခ်က္ ေလး ကိုက္လိုက္.. .ေဘာလံုးပြဲေလး ၾကည့္လိုက္ နဲ႕ ဒီစေန ကေတာ့ ဇိမ္ပါပဲ။

ငါးဆားနယ္ခ်က္ကေတာ့ စမ္းၾကည့္ရအံုးမယ္.. .စားေတာ့ မစားဘူး ဘူး။

ခင္မင္စြာျဖင့္

Anonymous said...

မေရ.............
ထမင္းပန္ကန္ေရွ ့ခ်ျပီးဖြင့္မိတယ္ အဟင့္
ငါးဆားနယ္သိတ္ၾကိဳက္တာ
ဆားနယ္တဲ့အခါေရေဆးစရာမလိုဘူးလား
မသိဖူးေတာ့ ဒါေၾကာင့္မျဖစ္တာထင္ပါရဲ႔ေက်းဇူးေနာ္.မမ

:P said...

ပထမရက္မွာ ဆားနယ္ျပီးသားငါးကို ဘယ္မွာထားရမွာပါလဲ.. ေရခဲေသတၱာထဲလား၊ အျပင္မွာပဲ ထားရမွာလား...။

စိမ္း... said...

မုန္ညင္းခ်ဥ္သုပ္ကို စိတ္၀င္စားတယ္...
ငါးေတာ့ မခ်က္တတ္ဘူး အစ္မေရ...
ငါးခ်က္ရင္ မေမႊရဘူးဆို... ဟုတ္လားဟင္...

ခင္တဲ့
စိမ္း

moemoestar said...

ကိုမ်ဳိးေရ...ငါးဆားနယ္ခ်က္လည္းေကာင္းတယ္၊ခ်က္စားၾကည့္ေနာ္...
ျမဴးေလး...ဆားနယ္တဲ့အခါေရမေဆးမွငါးအသားထဲဆားဝင္တယ္ေလ။လုပ္စားၾကည့္ေနာ္...
SDLေရ...ဆားနယ္ၿပီးတဲ့ငါးကိုအျပင္မွာဘဲထားရပါတယ္။မခ်က္စားျဖစ္ေသးရင္ေတာ့ေနာက္ေန ့မွာေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထားလို ့ရပါတယ္...
စိမ္းေရ...ငါးခ်က္တဲ့အခါေမႊရင္ငါးေတြေၾကကုန္မွာစိုးလို ့မေမႊရဘူးေျပာတာေနာ္...

moemoestar said...

ကိုမ်ဳိးေရ...ငါးဆားနယ္ခ်က္လည္းေကာင္းတယ္၊ခ်က္စားၾကည့္ေနာ္...
ျမဴးေလး...ဆားနယ္တဲ့အခါေရမေဆးမွငါးအသားထဲဆားဝင္တယ္ေလ။လုပ္စားၾကည့္ေနာ္...
SDLေရ...ဆားနယ္ၿပီးတဲ့ငါးကိုအျပင္မွာဘဲထားရပါတယ္။မခ်က္စားျဖစ္ေသးရင္ေတာ့ေနာက္ေန ့မွာေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထားလို ့ရပါတယ္...
စိမ္းေရ...ငါးခ်က္တဲ့အခါေမႊရင္ငါးေတြေၾကကုန္မွာစိုးလို ့မေမႊရဘူးေျပာတာေနာ္...

:P said...

ေက်းဇူးတင္ပါတယ္...

ANL said...

I am hungry after reading your post.

ဝက္ဝံေလး said...

ငါးဆားနယ္္ခ်က္ေတာ႔ စားခ်င္တယ္ ပဲျပားနဲ႔ မုန္ညွင္းခ်ဥ္သုပ္ေတာ႔ ၾကိဳက္ဘူး ဟိဟိ

ဘုိင္ တာ႔တာ

မိုးရယ္ တကယ္ပါ မိုးခ်က္တဲ႔ ဂဏန္းေလး စားခ်င္တယ္ သိလား ရွလြတ္ အေပၚဆံုးက ကိုမ်ိဳးမန္႔သြားတာေလး ေတြ႕လုိ႔ သတိရသြားတာ စားေကာင္းမယ္႔ပံုပဲေနာ္ ဟီးးးးးးးး

Angel Shaper said...

လာငမ္းတယ္။ စားစရာေတြေျပာတာ။ ဟိဟိ