မွ်စ္သုပ္
မွ်စ္ကိုအရင္ဆံုး ျပဳပ္ထားလိုက္တယ္ေနာ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ ့ငရုပ္သီးစိမ္းကိုလည္း ေရာေထာင္းထားပါတယ္၊
မွ်စ္ျပဳပ္ကို ေရညွစ္ပစ္ၿပီး ေထာင္းထားတ ဲ့ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ ့ငရုပ္သီးစိမ္းကို ထည့္ပါတယ္၊ ငံျပာရည္ထည့္
အခ်ဳိမႈန္ ့ထည့္ သံပုရာရည္ေလးညွစ္ ၿပီးရင္ နယ္စားလို ့ရၿပီေနာ္........
ၾကက္သားဟင္းရည္ေသာက္.....
ၾကက္သားကို အေနေတာ္ေလးတံုးၿပီး ဆား ဆႏြင္း နယ္ထားပါတယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီနဲ ့ငရုပ္သီးကို ေရာေထာင္းၿပီး ဆီနည္းနည္းနဲ ့ဆီသတ္ပါတယ္၊ ငရုပ္သီးအစိမ္းနံ ့ေပ်ာက္သြားရင္ ၾကက္သားထည့္
ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီး တည္ထားပါတယ္၊ ဆီျပန္လာရင္ ေရထပ္ထည့္ပါတယ္၊အရည္ေသာက္ခ်က္
မွာမို ့ေရမ်ားမ်ားထည့္ပါတယ္၊ေရဆူလာၿပီး ၾကက္သားႏူးၿပီဆိုရင္ စပါးလင္ရြက္ကေလးခပ္ၿပီး
စားလို ့ရပါၿပီ။စပါးလင္နံ ့ေမႊးေမႊးေလးနဲ ့ ၾကက္သားဟင္းရည္ေသာက္ေလး သံုးေဆာင္သြားပါေနာ္......
No comments:
Post a Comment