Thursday, 20 August 2009

ပိန္းရိုးဟင္းခါးႏွင့္ငါးေမႊ

ပိန္းရုိးဟင္းခါးပူပူေလး


ဒီေန ့ေတာ့organic shop ကပိန္းရုိးတစ္စည္းယန္း၁၀၀နဲ ့ရလို ့ဝယ္ၿပီးပိန္းရိုးဟင္းခါးခ်က္ပါတယ္။



ပိန္းရုိးကိုအေၾကာေတြအရင္ခြာလိုက္ၿပီး အေနေတာ္အပိုင္းေလးေတြပိုင္းလိုက္ပါတယ္။ၿပီးေတာ့မွေရေဆးပါတယ္။ေရေဆးလိုက္ရင္ ခရမ္းေရာင္ေတြထြက္လာပါတယ္။ေရေဆးၿပီးရင္ေတာ့ ပိန္းရုိးေတြကို ေရမ်ားမ်ားနဲ ့ျပဳတ္လိုက္ၿပီး ေရဆူလာရင္ ေရေတြသြန္ပစ္လိုက္ပါတယ္။ၿပီးရင္ေတာ့ ပိန္းရိုးထဲကို အခ်ဳိမႈန္ ့၊ဆား၊ငံျပာရည္ထည့္၊ၾကက္သြန္ျဖဴေလးစိတ္ကြဲ ေထာင္းထည့္၊ေရကိုကိုယ့္အႀကိဳက္ထည့္တည္ထားၿပီးေရဆူလာရင္ငရုပ္ေကာင္းေလးခပ္ၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီရွင္......


ငါးေမႊေျခာက္ေျခာက္ေလး



ငါးကိုေရေဆး ဆား၊ဆႏြင္းနယ္ ဂ်င္း၊စပါးလင္ထည့့္္ျပဳပ္လိုက္ၿပီး အသားႏႊင္ထားလိုက္ပါတယ္။ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ငရုပ္သီးေထာင္းထားတာကို ဆီသတ္ပါတယ္၊ငရုပ္သီးစိမ္းနံ ့ေပ်ာက္ၿပီဆိုရင္ ႏႊင္ထားတဲ့ငါးထည့္ၿပီး ေမႊေပးေနပါတယ္။ေျခာက္ေျခာက္ကေလးျဖစ္သြားရင္ စားလို ့ရပါၿပီရွင္......

ပိန္းရိုးဟင္းခါးပူပူေလးနဲ ့ငါးေမႊေျခာက္ေျခာက္ေလးသံုးေဆာင္သြားပါေနာ္........

1 comment:

မိုးေကာင္းသူ said...

ပိန္းရုိးဟင္းခါးေလး ေသာက္ခ်င္တယ္။