Saturday 22 August 2009

ေရႊေဂါင္းေၿပာင္

ေရႊေဂါင္းေၿပာင္


ေက်ာင္းတက္တုန္းက ထမင္းခ်ဳိင့္မွာ ဘဲဥခ်ဥ္ရည္ဟင္း ဆိုရင္ ေရႊေဂါင္းေျပာင္လို ့ေျပာၾကတာကို သတိရလို ့ေရႊေဂါင္းေျပာင္လို ့ေခါင္းစဥ္တပ္ လိုက္ပါတယ္။ဒီမွာေတာ့ ဘဲဥမရွိလို ့ ၾကက္ဥကိုဘဲခ်က္ပါတယ္။ၾကက္ဥနဲ ့အာလူးကို ျပဳတ္ၿပီးအခြံခြာ ထားပါတယ္။ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ငရုပ္သီးေထာင္းၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ဆီသတ္ၿပီးရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးပါးပါးလီွးထည့္၊ဆား၊အခ်ဳိမႈန္ ့ထည့္၊ေရနည္းနည္းထည့္တည္ပါတယ္။ဆီျပန္လာရင္ ျပဳတ္ထားတဲ့ၾကက္ဥနဲ ့အာလူးထည့္၊ေရထည့္တည္ထားၿပီး ၊ေရဆူလာၿပီးခဏၾကာရင္ မဆလာေလးခတ္ၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္၊ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလးႀကိဳက္ရင္ေတာ့ မက်ီးမွည့္ေလးေဖ်ာ္ထည့္လိုက္ေပါ့ေနာ္.......


ငရုပ္သီးဆားေထာင္း




ငရုပ္သီးစိမ္းနဲ ့ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဆားနဲ ့အရင္ေထာင္းလိုက္ပါတယ္။ၿပီးမွ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္ ့၊အခ်ဳိမႈန္ ့ထည့္၊ဆီဆမ္းၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္.......

1 comment:

စႏၵကူး said...

ေရႊေဂါင္းေျပာင္ေရာ.. ငရုတ္သီးဆားေထာင္းေရာ...
ကြက္တိဘဲ..စားသြားပီမိုးေရ..