Monday, 24 August 2009

ၾကက္သားဆီၿပန္ နဲ့ ့ကန္စြန္းရြက္ခ်ဥ္ရည္


ၾကက္သားဆီၿပန္


ၾကက္သားကိုအေနေတာ္အတံုးေလးေတြတံုးၿပီး ဆား၊ဆႏြင္းနယ္ထားပါတယ္။ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ငရုပ္သီးေထာင္းၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ၿပီးရင္ေတာ့ ၾကက္သားထည့္ ၊ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီးတည္ထားပါတယ္။ေရခမ္းသြားရင္ေတာ့ ေရနည္းနည္းထပ္ထည့္ၿပီးတည္ပါတယ္။ဆီမျပန္ခင္ ေရနည္းနည္းက်န္ေနေသးတဲ့အခ်ိန္မွာ ၾကက္သြန္နီေလးစိတ္စိတ္ထည့္၊ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓါးျပားရိုက္ၿပီးထည့္လိုက္ပါတယ္။ဆီျပန္လာရင္ေတာ့ မဆလာေလးခတ္ၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္....


ကန္စြန္းရြက္ခ်ဥ္ရည္


superက ကန္စြန္းရြက္နဲ ့ပုဇြန္ေၾကာ္ေလးရလာလို ့ကန္စြန္းရြက္ခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်က္လိုက္ပါတယ္။အရင္ဆံုး ကန္စြန္းရြက္ကို လွီးၿပီးေရေဆးထားပါတယ္။ဆီနည္းနည္းနဲ ့ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။ၾကက္သြန္ႏြမ္းသြားရင္ ပုဇြန္ေၾကာ္၊ကန္စြန္းရြက္၊ဆား၊အခ်ဳိမႈန္ ့၊ေရနည္းနည္းထည့္ ၿပီးလံုးထားလိုက္ပါတယ္။ဟင္းရြက္ေတြႏြမ္းသြားရင္ေတာ့ မက်ည္းမွည့္ေလးေရေဖ်ာ္ၿပီးထည့္လိုက္ပါတယ္။ဟင္းရည္ဆူလာရင္ေတာ့ ငရုပ္သီးစိမ္း၊နံနံပင္ေလးခတ္ၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္ရွင္......

3 comments:

စူးႏြယ္ said...

ကန္စြန္း႐ြက္ခ်ဥ္ရည္ ေသာက္ခ်င္တယ္ ေကာင္းမယ္႔ပုံပဲ

မိုးေကာင္းသူ said...

ကန္စြန္းရြက္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း လာေသာက္သြားတယ္။ ႀကိဳက္လုိ႔ပါ။

စႏၵကူးေမ said...

ကန္ဇြန္းရြက္ခ်ဥ္ေရေလး အရမ္းၾကိဳက္တာ
ပုဇြန္ဆိတ္ေလးေတြနဲ႔ဆိုေကာင္းမွေကာင္း..