Sunday 23 August 2009

ငါးဖယ္သုပ္

ငါးဖယ္သုပ္




onlineက ငါးဖယ္ရတာနဲ ့ ငါးဆုပ္ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္။ငါးအသားထဲကို ဂ်င္းေထာင္းၿပီးအရည္ညွစ္ထည့္၊အခ်ဳိမႈန္ ့၊ဆား၊ဆႏြင္း၊ငံျပာရည္ ထည့္ၿပီး နယ္ပါတယ္၊ၾကာၾကာေလး နယ္ေပးလိုက္ရင္ အသားေတြက ေစးေစးေလးျဖစ္သြားပါတယ္။ကၽြန္မကေတာ့ ငါးဆုပ္ဆိုရင္ အဲဒီလိုေလးဘဲနယ္ပါတယ္၊မေထာင္းပါဘူး။နယ္ၿပီးရင္ေတာ့ ငါးဆုပ္ကေလးေတြကို အဆင္သင့္ လံုးထားပါတယ္။ဆီပူလာရင္ ငါးဆုပ္လံုးကေလးေတြကို နဲနဲျပားလိုက္ၿပီး မီးေအးေအးနဲ ့ေၾကာ္ပါတယ္။မီးျပင္းရင္ အထဲကမက်က္ဘဲ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။ငဆုပ္ေလးေတြ နီေရာင္သမ္းလာရင္ က်က္သြားပါၿပီေနာ္။ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ေလးနဲ ့ခ်က္စားရင္လည္းေကာင္းပါတယ္။ကၽြန္မကေတာ့ သုပ္စားလိုက္ပါတယ္။
အသုပ္အတြက္ေတာ့ ငါးဆုပ္ကေလးေတြကို အေနေတာ္လွီး၊ၾကက္သြန္နီ၊ေဂၚဖီ၊ငရုပ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီး၊အခ်ဳိမႈန္ ့၊ငံျပာရည္ထည့္၊သံပုရာရည္ေလးညွစ္ၿပီးနယ္လိုက္ရင္ စားလို ့ရၿပီေပါ့ေနာ္....



No comments: